Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek Cargo Trio oduševio Beč!

Rundek Cargo Trio oduševio Beč!Rundek Cargo Trio ovih je dana gostovao u prepunom bečkom klubu ”Porgy & Bess” povodom VII. Festivala hrvatske glazbe u Beču u organizaciji Muzičkog Informativnog Centra i Koncertne direkcije Zagreb. Festival je počeo 0311., a traje do 14. 12. do kada će nastupiti još hrvatskih izvodača.

Rundek Cargo Trio nastupio je pred punim klubom, koncertu je prisustvovalo preko 500 ljudi. Koncert je održan u 2 dijela, prvi dio bio je rezerviran za pjesme s novog albuma dok je drugi dio publici donio presjek Rundekove dugogodišnje karijere. Ovim nastupom album Trija ”Plavi avion” premijerno je izveden u Beču. U publici su većinom bili obožavatelji s ex-yu prostora, ali nastup je privukao i dio austrijskih medija i publike.

Rundek Cargo Trio osim lidera čine i violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić - Duco. Minimalistički aranžmani pjesama ostavljaju prostora za svakog od tri glazbenika da se najbolje izrazi na svoj način, a osim publike i kritike kvalitetu je prepoznala i struka pa je album osvojio i nagradu Porin za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe. Rundek Cargo Trio nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a u svojoj glazbi kombinira najbolje od balkanskog zvuka s europskim bluesom.

U godinu dana, otkad je ”Plavi avion” izašao, ”preletio” je gotovo cijelu regiju te dio zapadne Europe. Nakon odličnog nastupa u Beču, sljedeći nastup Rundek Cargo Trija ugrijat će švicarsku publiku, 14.01. u Zurichu, u klubu Moods. Na proljeće ga ponovno očekujemo i u Hrvatskoj s, ne sumnjamo, novim iznenađenjima...

Objavljeno 02.12.2011.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)