Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek Cargo Trio spreman za Beograd!

Rundek Cargo Trio spreman za Beograd!Rundek Cargo trio sprema se za Beograd u okviru regionalne turneje povodom CD-a ”Plavi avion”, čije je objavljivanje predviđeno do kraja meseca, a prodaja ulaznica za beogradske koncerte več je krenula na blagajnama UK ”Vuka Karadžića”, Doma omladine Beograda i preko mreža Eventima i Gigastix-a.

Koncerti će u UK ”Vuk Karadžić” biti održani u najvećoj sali ”Aleksandar Popović”, izuzetno udobnom prostoru u kojem se održavaju kazališne predstave i umjetnički performansi, koji ima samo 400 mjesta za sjedenje.

Zbog velikog odaziva, Rundek Cargo trio, odlučio se nizu od četiri koncerta u Ustanovi kulture ”Vuk Karadžić” dodati još dva 28. i 29.12., a prethodno 20. 12. Svirati će u Domu vojske u Nišu.

Kao i za koncerte 22, 23, 26. i 27. 12., tako se i za 28. i 29. 12., ulaznica po cijeni od 20e.

Na regionalnoj turneji povodom novog albuma ”Plavi avion” gitarist i pjevač Rundek, violinist Izabel i pijanist Dušan Vranić odlaze i u Niš, a ulaznica od 10e za parter i 9e za balkon se mogu kupiti na blagajni Doma vojske, u Happy House, CD Sound i Energy music shop.

Darko Rundek je sa svojim Cargo triom objavio poučnu pjesmicu o kraju kapitalizma ”Para ljude vara” kao najavni singl novog albuma ”Plavi avion”. ”Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, ’Plavi avion’ (Blue Plane) asocira na svojevrstan visinski blues, i više govori o duhu, nego o muzičkoj formi albuma.

Na albumu će biti dugačkih i kratkih pjesama, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih - rundekovskih. I puno uzbudljive svirke!”, najavio je izdavač CD-a zagrebački Menart.

Muziku i stihove ”Para ljude vara” napisao je Rundek, a aranžman i izvedba je Rundek Cargo Trio, koji čine gitarist i pjevač Rundek, violinistkinja Isabel i pijanist Dušan Vranić-Duco, koji se okušao i na harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i pjevajući.

”Pjesmu ’Para ljude vara’ Rundek i njegov Cargo trio objavlili su krajem ljeta, jer ljetovanjem i početkom školske godine poharani osobni i porodični budžeti tjeraju na razmišljanje o smislu novca, kapitalizma i potrošačkog društva. Ako je radnička klasa početkom osamdesetih otišla u raj potrošačkog društva, sad potrošači kreću u raj odgovornog kolektivizma (ili kakvo već ime dobije to teško zamislivo društvo koje vodeći princip uzimanja zamjenjuje vodećim principom davanja). Ali nisu baš sigurni je l’ to samo šala ili nečija podvala”, kaže Menart.

Prethodni Rundekov studijski album (sa Cargo orkestrom) bio je ”MHM A-HA OH YEAH DA-DA” (2006), a potom je objavio i muziku iz kazališnih predstava ”Balade Petrice kerempuha” i ”Brod za lutke”, kao i ”Live u Domu omladine” (izdanje Long Play-a 2008).

Objavljeno 18.12.2010.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)