Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek Cargo Trio spreman za ljeto!

Rundek Cargo Trio spreman za ljeto!Kalendarski, ljeto još nije niti počelo, no s obzirom na visoke temperature posljednjih dana, imamo osjećaj da je ono već odavno tu.

Upravo tada Hrvatska najviše živi uz brojna kulturna i glazbena događanja na obali, a neka od njih donijet će vam jedinstvenu glazbenu atmosferu Rundek Cargo Trija.

Nakon nedavnih nastupa u Makedoniji (Skopje i Prilep), Darko Rundek u društvu fenomenalnog multiinstrumentalista Dušana Vranića i osebujne violinistice Isabel, 20. lipnja, dolazi u Hrvatsku, točnije u Đakovačke rezove, gdje će, u sklopu, pete obljetnice održati koncert na Gradskom Korzu i time započeti svoju malu ljetnu turneju.

Već idući dan, 21.lipnja - prvog dana ljeta, dolaze u Zagreb na krov Muzeja suvremene umjetnosti, gdje će nastupiti u sklopu programa ”Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti”. Poseban ugođaj u nesvakidašnjem ambijentu s pogledom na Zagreb noću.

Svoj posljednji nastup u hrvatskoj metropoli, u ovom sastavu, imali su prošle godine u srpnju, kada su nastupali na Medvedgradskim glazbenim večerima napunivši arhaične zidine Medvedgrada do posljednjeg mjesta.

Jedna od zanimljivosti je da trenutno rade na glazbi za predstavu ”Don Juan”, ali i na snimanju novog albuma, što bi ovogodišnjim koncertima, moglo dati jedan potpuno drugačiji glazbeni doživljaj Rundek Cargo Trija.

Treći ”San sustipanske noći” sanjat će se 2. i 3. srpnja. Prva koncertna večer pripast će dvojici gitarističkih virtuoza, a druge će večeri Rundek Cargo Trio predstaviti nove hitove s nadolazećeg albuma i publiku provesti kroz svoj bogati stvaralački opus iz vremena kultnog Haustora pa sve do danas.

Do sada su imali preko stotinu nastupa diljem Europe. Legendarne pjesme iz Rundekove bogate karijere čine vrhunac svakog nastupa i čini vam se da bi u njima mogli uživati vječno. Rasprodani koncerti, trosatni nastupi i ”simfonija” europskog spleena u koji su utkani zvukovi daleke Indije, Rusije ili Balkana - sve to donosi Rundek Cargo Trio.

Objavljeno 17.06.2014.

Vremeplov

Mislim, tko više danas može imati punk bend kad malo prdneš na ulicu i svi ti klimaju? Frustrira to. Bolje se pjesme rade kad te vlasti ne slušaju.
Nora Turato (Klaus), intervju za RiRock.com