Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek i Cargo orkestar podigli Beograd na noge

Rundek i Cargo orkestar podigli Beograd na noge Darko Rundek i ”Cargo orkestar” održali su u srijedu navečer u prepunoj dvorani beogradskog Sava centra koncert za pamćenje na kojem je publika od prvih taktova glazbe do konca koncerta i dva bisa, stajala i skupa s glazbenicima pjevala plesala i pljeskala.

”Gdje ste nesvrstani? Pa, kako ste? ’Ajmo polako”, pozdravio je Rundek publiku dok je bend počinjao ”Istu sliku” uz vrisak oduševljene publike. Ozračje u dvorani već je na samom početku dovedeno do usijanja starim Haustorovim hitom ”Ena” i više nitko nije sjeo u udobne fotelje dvorane.

Nizale su se Carmela, Otok, Ruke, Zvuk oluje i druge pjesme i iz Rundekove solo karijere i njegova bivšeg benda Haustor te uz ovacije i povike iz publike ”Majstori, majstori...” Publika je mogla čuti, kako je to najavio Rundek ”rezime jedne faze rada Cargo orkestra, neku vrstu Best of-a”.

Rundek i skupina glazbenika koja se snimajući album ”Ruke” (2002) do danas ustalila kao Cargo orkestar u sastavu: violinistica Isabel, bubnjar Đani Pervan, klavir Dušan Vranić, trubač Igor Pavlica, trombonist Emmanuel Ferraz i basist Bruno Arnal, oduševili su više od pet tisuća ljudi u dvorani koja nikada nije bila punija. Prodana su čak i pomoćna sjedala, a pred dvoranom je ostalo još dosta onih koji nisu uspjeli na vrijeme kupiti karte.

Darko Rundek održao je u srijedu popodne konferenciju za novinare na kojoj je rekao da nema govora o raspadu Cargo orkestra i najavio da se nada da će se iduće jeseni pojaviti njegov novi album.(P.P.)

Objavljeno 20.12.2008.

Vremeplov

Glazba često može postati soundtrack za glavne događaje u nečijem životu.
Sheryl Crow