Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek i Cargo orkestar podigli Beograd na noge

Rundek i Cargo orkestar podigli Beograd na noge Darko Rundek i ”Cargo orkestar” održali su u srijedu navečer u prepunoj dvorani beogradskog Sava centra koncert za pamćenje na kojem je publika od prvih taktova glazbe do konca koncerta i dva bisa, stajala i skupa s glazbenicima pjevala plesala i pljeskala.

”Gdje ste nesvrstani? Pa, kako ste? ’Ajmo polako”, pozdravio je Rundek publiku dok je bend počinjao ”Istu sliku” uz vrisak oduševljene publike. Ozračje u dvorani već je na samom početku dovedeno do usijanja starim Haustorovim hitom ”Ena” i više nitko nije sjeo u udobne fotelje dvorane.

Nizale su se Carmela, Otok, Ruke, Zvuk oluje i druge pjesme i iz Rundekove solo karijere i njegova bivšeg benda Haustor te uz ovacije i povike iz publike ”Majstori, majstori...” Publika je mogla čuti, kako je to najavio Rundek ”rezime jedne faze rada Cargo orkestra, neku vrstu Best of-a”.

Rundek i skupina glazbenika koja se snimajući album ”Ruke” (2002) do danas ustalila kao Cargo orkestar u sastavu: violinistica Isabel, bubnjar Đani Pervan, klavir Dušan Vranić, trubač Igor Pavlica, trombonist Emmanuel Ferraz i basist Bruno Arnal, oduševili su više od pet tisuća ljudi u dvorani koja nikada nije bila punija. Prodana su čak i pomoćna sjedala, a pred dvoranom je ostalo još dosta onih koji nisu uspjeli na vrijeme kupiti karte.

Darko Rundek održao je u srijedu popodne konferenciju za novinare na kojoj je rekao da nema govora o raspadu Cargo orkestra i najavio da se nada da će se iduće jeseni pojaviti njegov novi album.(P.P.)

Objavljeno 20.12.2008.

Vremeplov

Volim rock’n’roll. Mislim da je on vrhunska umjetnička forma. Još uvijek revolucionarna da može mijenjati ljude i njihova srca. Ali, da... u rocku također ima mnogo smeća i stvarno loše glazbe.
Nick Cave