Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rundek u Domu sportova održao koncert za pamćenje

Rundek u Domu sportova održao koncert za pamćenjeDarko Rundek s bendom Ekipa sinoć je u punoj Velikoj dvorani Doma sportova održao najveći koncert samostalne karijere u Zagrebu. Nije to bio samo koncert, nešto moćno se uvuklo u ledenu dvoranu zbog čega je djelovala kao topao i intiman kazališni prostor pred tisućama obožavatelja apsolutno svih generacija.

Povodom obilježavanja dvadeset godina albuma “Apokalipso” dogodila se savršena izmjena energije. I publika i muzičari, vođenih karizmatičnim Rundekom, jedni su drugima poklonili doživljaj za pamćenje o kojem će se još dugo pričati. Zagreb je na najljepši i najiskreniji mogući način nagradio jednog od svojih najvećih pjesnika s dva bisa, a kulminacija koncerta nije bio sam kraj već smirujući i kultni Haustorov “Šal od svile”.

“Apokalipso” je za mnoge jedno je od ključnih izdanja u povijesti hrvatske diskografije čiju proslavu obljetnice su obilježili mnogi ovogodišnji nastupi turneje “Apocalypso Now”, pred stotinjak tisuća ljudi od Skopja do Ljubljane.
Uoči toura, početkom godine, Darko Rundek, okupio je mlade sviračke snage: Anu Kovačić, Silvija Bočića, Miru Manojlovića i Roka Crnića, te uz stariju postavu koju čine Dušan Vranić, Isabel i Igor Pavlica, formirao bend Ekipa. Njihova sinergija iz pjesme u pjesmu, kombinirajući različite faze Rundekovog bogatog opusa još od doba Haustora, bila je nevjerojtano opipljiva. Osim klasika “Apokalipso” na set listi našli su se “Ruke”, Tranzit”, “More”, “Crni dusi”, “Makedo”, “Šejn”, “ima ih”, “Carmela”, izveden je i najnoviji singl “Tamni jorgovan”, a sve skupa zaključeno je sa “Šalom od svile” i “Otokom”.

U realizaciji koncerta značajnu ulogu odigrala je Sanda Hržić, Rundekova supruga, zatim Hrvoslava Brkušić, multimedijalna umjetnica nove generacije, Saša Fistrić (majstor svjetla) te Daniel Biffel, u ulozi ton majstora. Za koreografiranje cijelog spektakla na “Apocalypso Now” turneji zaslužna je Irma Omerzo, a za kostime je izradio Oliver Jularić. Gošća koja je započela jučerašnji program u Domu sportova bila je naša talentirana kantautorica Sara Renar.

Setlista:
Tranzit, Tamni jorgovan, More, Štrajk željezničara, Crni dusi, Grane, Ruke, Senjor, Kuba, Indijska, Za nas, Sanjam, Ima ih, Carmela, Pješčane oluje, Ljubav se ne trži, Apokalipso, Kurdistan, Makedo, Disanje, Šejn, Otok

Objavljeno 18.12.2017.

Vremeplov

Osjećam kao da se uvijek borim da se ne ponovim.
Billy Corgan (The Smashing Pumpkins)