Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sade – ’’Soldier of love“

Sade – ’’Soldier of love“Jedan od najočekivanijih albuma godine Sade “Soldier Of Love” (Epic/Menart) od danas je u prodaji! Album je najavljen uspješnim singlom i videospotom ’’Soldier of Love“.

To je šesti studijski album Sade u 25 godina karijere! Sniman je u Engleskoj, a producirao ga je višegodišnji suradnik grupe Mike Pela. Album mnogi s nestrpljenjem očekuju jer je posljednji studijski album ’’Lovers Rock“ objavljen 2000. godine:

’’Snimam albume kada osjetim da imam nešto za reći. Ne zanima me izdavanje glazbe samo da bih je prodala. Sade nije brand’’ - izjavila je pjevačica grupe.

- Veliko pitanje na početku za sve nas bilo je želimo li još raditi I možemo li se slagati kao prijatelji – ističe klavijaturist Andrew Hale inapominje kako su ubrzo dobili i više nego potvrdan odgovor.

Naslovnu pjesmu ’’Soldier of love’’ Sade opisuje riječima: “Ne doživljavam je kao ljubavnu pjesmu. Mislim da je to pjesma o traženju života i vjere. Netko mi je nedavno rekao da često pjevam iz muškog pogleda na svijet, a to je ono što ovdje radim.Kada vizualiziram borbu, često je vidim kao scenu divljeg zapada ili neko borbeno tlo. To je vrlo muška pjesma, povezana sa svim western filmovima koje sam gledala u djetinjstvu. ”


Publiku diljem svijeta grupa je osvojila još davne 1984. godine kad je izdala uspješan prvijenac ’’Diamond Life“, a od tada su prodali više od 50 milijuna albuma.

Album je ušao je u prestižno društvo nominiranih za Brit awards 2010. i to u kategoriji za najbolji britanski album u posljednjih 30 godina! Taj je album na Brit awards 1985. godine već proglašen najboljim britanskim albumom.

Riječ je o uspješnom albumu prvijencu izdanom još 1984. godine, poznatom po hitu: ”Your Love Is King”

Popis pjesama:

1. The Moon And The Sky
2. Soldier Of Love
3. Morning Bird
4. Babyfather
5. Long Hard Road
6. Be That Easy
7. Bring Me Home
8. In Another Time
9. Skin
10. The Safest Place

Objavljeno 25.02.2010.

Vremeplov

Punk u Rijeci nije bila samo glazba, riječki je punk bio pokret koji je krenuo, pokrenuo i rasturio sve šablone koje su u ovom gradu i toj ondašnjoj državi tada vladale. A okidač su mu bili, ne intelektualci, ne seljaci, ne radnička klasa, već klinci – golobradi mulci i još nepropupali cureci.
Slavica Mrkić Modrić, riječka novinarka (Novi list)