Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Saint Patrick Goes Weenteege

Saint Patrick Goes WeenteegeU čast ‘zelenom ožujku’ i St. Patricku, Vintage Industrial Bar organizirao je mini program ‘Saint Patrick Goes Weenteege’.

Tijekom tri dana koliko će zeleno slavlje trajati svoje koncerte održat će 13.03. Belfast Food (upad 30 kn), 14.03. Jolly Rogers (upad 20 kn, studenti 10) te 15.03. Taste of Blues (tribute to Rory Gallagher) (upad 20 kn, studenti 10).

Sva tri dana upad se naplaćuje od 21 sat, a početak koncerata 22:30h

13.03. Belfast Food
Program ’Saint Patrick goes Weenteege’ otvorit će već legendarni ircoljupci Belfast Food.
Spajanjem dvaju bendova ’Ima tu nestho’ i ’Les Beat’, Belfast Food osnovani su u Rijeci prije 17 godina, a svoje ime zahvaljuju jedenju jednog hamburgera u legendarnom klubu ’Grga’ na Grobniku.

Same početke svojeg postojanja bilježe preslušavanjem ploča i obradom pjesama irskih glazbenika i grupa poput Vana Morrisona, The Chieftains, Clannanda, The Poguesa, ali i nezaobilaznih Engleza ’The Beatels & The Stones’. Prilagođavanjem obrada svojim mogućnostima i željama, nastali su tekstovi za ’Šporki stari grad’ i ’Da si tu’ da bi s vremenom njihov fokus bio prebačen na autorske pjesme dok su im koncerti i danas miješavina jednog i drugog.

Posljednjih mjeseci Belfast Food aktivno rade na novom albumu kojeg su najavil s tri singla ’Nisam pijan’, ’Karte na stol’ i ’Očekivanja’, a svoj trenutni zvuk u jednom su intervju opisali kao ’treš-klapski-metal-irski-folk..?’

„Naša publika dobro zna što će dobiti na našim koncertima, a one koji to ne znaju, pozivamo da dođu i saznaju! Imamo novi singl, nabrijani smo na svirku i, sportskim rječnikom rečeno, uzbuđenja neće nedostajati. Posebno nas veseli što se ponovno vraćamo životu na cesti, kao i kad smo tek počeli – u tih pet dana proći ćemo popriličan broj kilometara, odsvirati pet koncerata u pet različitih gradova. Jednostavno, to je rock and roll“, poručuje Erik Malnar.


14.03. Jolly Rogers
Drugi dan našeg ’Saint Patrick goes Weenteege’ programa u čast Patriku i Irskoj, svirat će zagrabački celtic punk bend Jolly Rogers koji svoju inspiraciju traže u onome što odlično rade Flogging Molly i Dropkick Murphys. Oboružani gitarom, basom, bubnjem, violinom, harmonikom, mandolinom i bendžom, Jolly Rogers sviraju irske klasike, obrade u irskom stilu, autorske pjesme, a sve je to super pogođen recept čemu svjedoče njihovi uredno rasprodani koncerti.


15.03. TASTE OF BLUES (TRIBUTE TO RORY GALLAGHER)
Trodnevnu veselicu u kojoj smo slavili Irsku, Svetog Patrika, irsku glazbu, kulturu, a bogami i ljubav prema piću, zaključit će grupa ’Taste of Blues’ koja će održati koncert u čast najvećem i najpoznatijem irskom gitaristu Roryju Gallagheru. Rory je bio uzor mnogima irskim sastavima od kojih su najpoznatiji Skid Row, Thin Lizzy, Gary Moore i U2. Početak njegove karijere vezan je uz hard & progress blues sastav ”Taste”.

Uz autorski rad, koji je bio dosta tekstualnio angažiran, radio je i aranžmane poznatih blues standarda s velikim uspjehom. Nakon raspada Tastea, Rory osniva ’Rory Gallagher band’ s kojim svira do smrti 1995. godine. Najbolje od grupe Taste i njegovog kasnijeg repertoara u irskom tjednu odsvirati će ; Branko Bogunović.Pif -git/voc, Tomas Krkač-bas/voc , Krešo Randić-bubanj pod imenom ” Taste of blues”.


Objavljeno 13.03.2014.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)