Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Santana @ Beograd – Koncert koji će se prepričavati!

Santana @ Beograd – Koncert koji će se prepričavati!Santana je u okviru svoje turneje “Guitar Heaven” (koja nosi naziv kao i njegov zadnji album) posjetio Beograd po treći put. Po nekim procjenama oko 5000 fanova dočekalo je I ispratilo svog gitarskog idola sa željom da ga ponovno vide. Zašto? Santana je ostavio oko 140 minuta muzike, ugođaja, muzičkog spektakla za pamćenje.

Prije Santane Jimmi Cliff je reggae zvucima s bine podgrijao atmosferu. Iako dobar nastup ostaje iza Jimmia publika je ipak to vrijeme iskoristila da zaposjedne šankove i utoli žđj dok je jedan manji dio ispratio ovu legendu muzike s Jamajke.

Točno u 22h pojavio se Santana i s prvim tonovima pjesme “Back In Black” (Ac Dc)podigao publiku sa sjedišta tako da je osiguranje Arene odustalo od svog zadatka da vrati posjetioce na svoja mjesta. Tako se ispred bine i između redova dobio plesni podij.

Uslijedila je “Black Magic Woman”, “Oye Como Va”, “Maria Maria”, “Corason Espinado”… Fanovi iz prvih redova nisu se zadovoljili samo svirkom nego su trošili i svoje foto aparate što je bend i podržao u nekoliko trenutaka kada su čak i pozirali ali ipak samo najmlađima koji su se tu u prvim redovima jedva i vidjeli. Neki od prisutnih klinaca su dobili i trzalicu na poklon.

Santana je ostao dosljedan sebi pa je tako u solu provukao omage Jimi Hendrixu, u pjesmi “Soul Sacrifice” spomenuo je tonovima Ennio Moriconea, podsjetio je publiku na rad sa Mahavishnu Mclaughlinom (kada se zvao Devadip Santana) pjesmom “Love Supreme”, spomenuo je Marvin Gayea, Bob Marleya, John Lennona,… osvrnuo se i na nedavnu pobjedu Đokovića na Wimbldonu riječima:”Tko je No. 1?”.

Interesantan trenutak je bio kada je njegova supruga Cindy zasvirala umjesto Denis Chambersa i dobila priliku da odsvira solo na bubnjevima uz pomoć basiste Benny Rietvelda. Iako je sve trajalo oko 10 minuta ovacije su dokazale da njihovo znanje i poigravanje s tehnikom na istrumentu koji sviraju je na zavidnom nivou kakav se ne njeguje na Balkanu.

Za kraj koncerta “Sunshine Of Your Love” (Cream), “Smooth” u 10-o minutnoj verziji koja je podsjetila na ritmove koje pojedinci znaju preko Tita Puenta, Soul Sacrifice,… Naklon publici, dugo opraštanje od publike koja bi mogla plesati i slušati čitavu noć Santanu i njegov bend.

I jedni i drugi će pamtiti koncert. Santana je za kraj ostavio poljupce koje je podijelio pred svima sa svojom suprugom Cindy. Bend je osmjesima, mahanjem, naklonima uzvratio publici – a publika je pljeskala, pozivala na bis… Dovoljno da se (ako je sudeći po prethodnom koncertu iz 2009. i Beogradu) opet nešto slično ponovi za dvije godine.
Beograd i Arena Beograd su doživjeli koncert koji će se prepričavati… još dugo.


Ivica Stanković
Objavljeno 11.07.2011.

Vremeplov

Dvije osobe gledaju nekog tipa u baru... jedan vidi odrpanca drugi zvijezdu.
Beck Hansen