Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Santana u beogradskoj Areni

Santana u beogradskoj AreniSlavni gitarista, Carlos Santana, održati će koncert u Beogradskoj areni 06. 07.2011. u 21:00. Dok će atmosferu prije nastupa Santane zagrijati Jimmy Cliff.

Santana će nastupiti u Beogradu povodom promocije svog posljednjeg albuma „Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time’’ objavljenog prošle godine.

Spajajući rock, salsu i jazz, Santana je sa svojim bendom postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom Woodstock festivalu 1969. godine a posebno zahvaljujući pjesmi ”Soul Sacrifice” objavljenoj na albumu s tog festivala.

Prvi album ”Santana” (1969) s hitom ”Evil Ways” prodan je u četiri milijuna primjeraka, ali je komercijalni uspjeh poslije nekoliko izdanja početkom 1970-ih godina počeo blijediti nakon odluke ovog gitariste da se više usmjeri ka jezzu.

Uprkos stalnim pohvalama kritike i uspješnog pojavljivanja na događaju ”Live Aid” (1985), Santana je povratio raniji komercijalni potencijal tek s albumom ”Supernatural” (1999), surađujući u singlu ”Smooth” s pjevačem Robom Thomasom iz benda ”Matchbox Twenty” i u ”Maria, Maria” s duom Product G&B.

Santana je član Rockenroll kuće slavnih, prodao je preko 90 milijuna ploča i nastupio pred više od 100 milijuna ljudi. Osvojio je deset nagrada Gremmy, uključujući rekordnih devet za trideset šesti album ”Supernatural” (1999.). Album je do sada prodan u više od 25 milijuna primjeraka i osvojio je nagrade - album godine i pjesma godine za singl ”Smooth”.

Ugledni muzički časopis ”Rollingstone” proglasio je Santanu 15. na listi ”100 najvećih gitarista svih vremena”.

Ulaznice od 35e, 39e, 45e i 49e mogu se naći na sljedećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, Ušće Šoping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Gigstix kao i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Objavljeno 25.06.2011.

Vremeplov

O boemima odavno postoji toliko uopćena predodžba da više gotovo nitko ne zna podrijetlo i bit pravih boema.
Ervin Dubrović, riječki povjesničar umjetnosti i publicist