Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Santana u beogradskoj Areni

Santana u beogradskoj AreniSlavni gitarista, Carlos Santana, održati će koncert u Beogradskoj areni 06. 07.2011. u 21:00. Dok će atmosferu prije nastupa Santane zagrijati Jimmy Cliff.

Santana će nastupiti u Beogradu povodom promocije svog posljednjeg albuma „Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics Of All Time’’ objavljenog prošle godine.

Spajajući rock, salsu i jazz, Santana je sa svojim bendom postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom Woodstock festivalu 1969. godine a posebno zahvaljujući pjesmi ”Soul Sacrifice” objavljenoj na albumu s tog festivala.

Prvi album ”Santana” (1969) s hitom ”Evil Ways” prodan je u četiri milijuna primjeraka, ali je komercijalni uspjeh poslije nekoliko izdanja početkom 1970-ih godina počeo blijediti nakon odluke ovog gitariste da se više usmjeri ka jezzu.

Uprkos stalnim pohvalama kritike i uspješnog pojavljivanja na događaju ”Live Aid” (1985), Santana je povratio raniji komercijalni potencijal tek s albumom ”Supernatural” (1999), surađujući u singlu ”Smooth” s pjevačem Robom Thomasom iz benda ”Matchbox Twenty” i u ”Maria, Maria” s duom Product G&B.

Santana je član Rockenroll kuće slavnih, prodao je preko 90 milijuna ploča i nastupio pred više od 100 milijuna ljudi. Osvojio je deset nagrada Gremmy, uključujući rekordnih devet za trideset šesti album ”Supernatural” (1999.). Album je do sada prodan u više od 25 milijuna primjeraka i osvojio je nagrade - album godine i pjesma godine za singl ”Smooth”.

Ugledni muzički časopis ”Rollingstone” proglasio je Santanu 15. na listi ”100 najvećih gitarista svih vremena”.

Ulaznice od 35e, 39e, 45e i 49e mogu se naći na sljedećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, Ušće Šoping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Gigstix kao i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Objavljeno 25.06.2011.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin