Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sardinas u sklopu turneje stiže u Zagreb

Sardinas u sklopu turneje stiže u ZagrebEric Sardinas je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak i možda je i ta činjenica pridonijela njegovom specifičnom stilu sviranja.

On koristi električni Dobro kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije – svira – fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj unikatnoj svirci čuju se utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil.

Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke ova kombinacija akustičnog i električnog stila potpomognuta fascinantnim live showom je nešto neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni.

Nije naodmet spomenuti i njegovu vizualnu pojavu zbog koje prve redove na koncertima ispunjavaju mlade dame. Ovaj momak prošao je sve, od sviranja akustične gitare po ulicama širom Amerike, održavanja do 300 klupskih koncerata godišnje, pa do rasprodanih svjetskih turneja i objavljivanja 5 albuma, gostovanja na koncertima Steve Vaia i Johnny Wintera te jam sessiona sa najboljim svjetskim gitaristima.

Usporedbe sa legendarnim Jonnhy Winterom (koji je i gostovao na njegovom albumu prvijencu) ili Jimi Hendrixom samo govore o kvaliteti mladog Sardinasa, a ona se može čuti na njegovim albumima ”Treat Me Right”, ”Devil’s Train”, ”Black Pearls” i „Eric Sardinas & big motor“ koje snima uživo u studiju bez naknadnih nadosnimavanja i na najnovijem „Sticks & stones“ u sklopu čije promotivne turneje i stiže u Zagreb. Ne bi legendarni Johnny Winter svojim nasljednikom proglasio baš Erica Sardinasa da to nije stvarno veliki bluesman.

No pričanje o Ericu Sardinasu ili slušanje albuma samo je dio priče jer tek u svom koncertnom nastupu on dolazi do izražaja u punom svjetlu. Zato, ako do sada niste „doživjeli“ Erica Sardinasa zabilježite u svoje kalendare petak i subotu 06. i 07.04.2012. i nabavite svoju ulaznicu na vrijeme.

Objavljeno 15.02.2012.

Vremeplov

Opraštanje je igla koja zna kako popraviti.
Jewel