Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Schengenfest 2014.

Schengenfest 2014.Black Orange s ponosom vam predstavlja, svjetsku senzaciju - južnoafričku grupu Die Antwoord, prvog poznatog „headlinera“, sedmog po redu festivala glazbe, sunca i zabave.

Skupina koja od početka postojanja diktira i nameće promjenu globalnih glazbenih trendova, ekskluzivno dolazi u ovaj dio Europe, točnije u Vinicu od 01.- 03.08., na najveći slovenski ljetni festival - Schengenfest.

Provokativni južnoafrički rap – rave bend osnovan je u Cape Townu 2008., predvođen pjevačima Ninja i Yolandi Visser te DJ-em Hi-Tek, u samo 6 godina otkako postoje, razvili su snažnu alternativnu scenu. Svoj prvi album, pod nazivom „$ o $“, izdali su besplatno online, a spot za pjesmu ” Enter the Ninja” privukao je međunarodnu pozornost.

Njihova priča potječe iz života u siromašnijim ulicama južnoafričkog Cape Towna, u kojoj su glavni protagonisti u skupini , bijelac Ninja i Yo - Landi pjevačica s dječjim glasom, odraslih u selu, koje pripada samom rubu južnoafričkog urbanog društva. Njihova je glazba mješavina rap ravea, rocka i hip- hopa.

„Fatty Boom Boom“, „Evil Boy“, „Rich Bitch“, „I Fink U Freeky“, „Cookie Thumper“ samo se neki od hitova čijim su tekstovima i video spotovima podigli prašinu diljem svijeta!

Njihovi tekstovi su vrlo provokativni , smiješni, samokritični te pomalo morbidni s jakom porukom.

Ovaj energični trojac prvi je poznati „headliner“,koji ove godine dovodi Schengenfest u suradnji s poznatim ljubljanskim centrom urbane kulture „Kino Šiške“, čiji je cilj svojim posjetiteljima dovesti i predstaviti neke od najmodernijih trendova globalne glazbene scene.

Die Antwoord ovogodišnje je, tek prvo, veliko iznenađenje Schengenfeta, a ostatak line up-a bit će poznat uskoro.

Ulaznice za Schengenfest 2014. dostupne su po cijeni od 60,50 eura do 28. svibnja, nakon čega slijedi poskupljenje. Za tu cijenu dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika, još bogatiji i raznovrsniji popratni program, ulaznicu za festival, besplatno kampiranje i provod koji ćete doživotno pamtiti.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr te putem www.kartoteka.si.

Pratite vijesti o Schengenfestu na web stranici festivala ili putem facebook-a.

Objavljeno 19.04.2014.

Vremeplov

U jednom Beckettovom crnom vicu Englez kaže krojaču: ”Pa je li vi znate da je Bog za šest dana stvorio svijet, a vama su trebala tri mjeseca da sašijete hlače.” Krojač se s gađenjem osvrnu oko sebe i odgovori: ”Gospodine, pogledajte ovaj svijet i onda pogledajte ove hlače.”
Pero Kvrgić, glumac