Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Seasplash novosti!

Seasplash novosti!Na 11. Seasplash festival i tvrđavu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 18. do 22.07. 2013 u goste stižu: legendarni producent svjetskog glasa Adrian Sherwood,pioniri britanskog dub roots reggae zvuka Zion Train, poznati predstavnici britanske reggae dub scene Ital Horns meets Bush chemists, nizozemski dub glazbenik i producent Twilight Circus, kultni punk/reggae/ska/dub bend Inner Terrestrials , jedan od najpoznatijih svjetskih reggae dub soundsystema Channel One, popularni srpski hip hoperi Prti Bee Gee i talijanski Warrior Charge Soundsystem .

Seasplash njeguje tradiciju podržavanja domaćih izvođača, te će i ove godine okupiti ponajbolje sastave i glazbenike hrvatske reggae, dub, rock, ska, dubstep, hip hop, world music i elektronske glazbene scene, a ovom prilikom najavljujemo: Antenat, Digitron Sound System, Radio Aktiv, Egoless i Ital Jam.

Nezavisni Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala i zasigurno jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji.

Seasplash je i idealno festivalsko ljetovanje: uz četverodnevni glazbeni program, tu su i dnevni programi na plaži, popratni kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zona i 4 dana besplatnog organiziranog kampinga za posjetitelje festivala. Odvija se na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo okruženoj prekrasnim plažama i s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni, koja je postala i dom Seasplash Summer Cluba otvorenog od svibnja do listopada 2013.

Kao i svake godine Seasplash festival i ove donosi novitete u sadržajima. Za sada otkrivamo novu festivalsku pozornicu nazvanu Clashsplash, nastalu kao posljedica spajanja programa dosadašnjih Soundsplash i Dubsplash pozornica kroz ”sound clash” dva međusobno suprostavljena ”sound system-a”.

Cilj preuzimanja ovog još jednog fenomena nasljeđa jamajkanske tradicije, dakako nije natjecanje, već potenciranje pozitivnih vibracija usmjerenih prema glazbi i plesu udruženim snagama. U ovom slučaju domaće će predstavljati starosjedioci Digitron Sound System, a inozemne gosti iz Italije, Warrior Charge Sound System.

Po prvi put Seasplash festival ugostiti će i Adriana Sherwooda legendarnog britanskog producenta svjetskog glasa široke glazbene naobrazbe koji je radio u gotovo svim glazbenim žanrovima i sa brojnim velikim imenima kao što su Blur, Nine Inch Nails, Sinead O’Connor, The Cure, Lee ‘Scratch’ Perry, Tackhead, Mark Stewart, Ministry, Cabaret Voltaire, KMFDM, Terminal Power Company...

Remiksirao je za Coldcut, Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, The Woodentops, Primal Scream, Pop Will Eat Itself, Sinéad O’Connor i Skinny Puppy. Kao solo izvođač izdao je dva albuma: „Never trust a Hippie?“ na kojem je surađivao sa glazbenicima kao što su Sly & Robbie, Steven “Lenky” Marsden, Carlton “Bubblers” Ogilvie i Jazzwad i „Becoming a cliche“ na kojem gostuju Lee “Scratch” Perry, Bim Sherman, Dennis Bovell, Little Roy, Leigh ‘LSK’ Kenny, Samia Farah, Raiz i Mark Stewart.Nastupi su mu specijalizirani za dub i elektronsku plesnu glazbu.

Tijekom 80-tih pomogao je skupiti brojne jamajkanske glazbenike u kolektiv Singers & Players koji je uključivao izvođače kao što su Prince Far I, Mikey Dread i Bim Sherman i bavio se promocijom jamajkanske glazbe.

Bavi se i glazbenim izdavaštvom,suvlasnik je Carib Gems i Pressure Sounds, osnivač Hitrun Records, Green Tea Records i Soundboy Records, a najveći uspjeh je ostvario s vlastitim On-U Sound Records koji je 2013. proslavio 32 godine postojanja.

Objavljeno 11.04.2013.

Vremeplov

Sami oblikujete svoju sudbinu.
Chet Atkins