Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Seine najavljuje album ’Sno sna’

Seine najavljuje album ’Sno sna’ Zasanjani folk-punk trio Seine s novim singlom ’Svog’ najavljuje izlazak debitantskog albuma ’Sno sna’, koji izlazi 14.09. 2017. za Moonlee Records i Vox Project.

Seine je projekt Ivana Ščapca, čiji početci idu u daleku 2007. godinu, mada je pun zalet dobio tek kad je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao s radom u 2015. godini.

Iako počevši kao kantautorski projekt Seine se je u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu, čiju ulogu na koncertima preuzima Ivan Grobenski (Moskau).

Seine su 2016. godine nastupili na Nektar Demo Festu u Banja Luki (BIH), gdje su pobjedili na najvećem bendovskom takmičenju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma.

Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017. su udružili snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records i rezultat je odličan album ’Sno sna’, koji će ugledati svijetlost dana sljedeće nedjelje.

Album ’Sno sna’ donosi samo svoju i atraktivnu kombinaciju zasanjanog gitarskog razigravanja, psihodeličkih basovskih linija i minimalističkih bubnjarskih motiva koji se prepleću u pjesme ljubavi i čežnje.

Ivan Ščapec je prije izlaska Seine albuma u vlastitoj režiji izbacio i digital EP svog solo kantautorskog projekta Eine.

Objavljeno 10.09.2017.

Vremeplov

Rock je idiosinkrazijski fenomen. On ne postoji u realnom svijetu. Nastaje u mojoj uobrazilji, kada se prava muzika susretne sa mojom uspomenama, frustracijama, nadama i željama. Njegova autentičnost se verificira u tom trenutku.
Žikica Simić (rock publicist)