Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Seven That Spells - ”Omega” zatvara triptih

Seven That Spells - ”Omega” zatvara triptihAlbumom “Omega”, kojeg će premijerno i u cjelosti odsvirati na koncertu u Tvornici 17. prosinca, grupa Seven That Spells zatvorit će trilogiju “The Death and Resurrection of Krautrock” započetu još 2011. godine.

“Forma je bila jasna i definirana unaprijed. Sadržaj nikako. Svakim dijelim trilogije postigao se nevjerovatan level up benda na svim razinama. Potpuna i prava odiseja sa svim svojim usponima i padovima. Redefinirali smo ostarjeli žanr i natjerali ga da napusti planetu. Svaki dio potpuno se razlikuje zvukovno, produkcijski i samom pričom ali osnovna vizija je kristalno jasna - odvesti psihodelični rock u budućnost” – pojasnio je Niko Potočnjak, kreativni motor Sevena. Svojevrsna odiseja psihodeličnog rocka pod nazivom “The Death and Resurrection of Krautrock” započela je prvom stanicom, albumom “Aum” objavljenim 2011. godine. Slijedio je “Io” iz 2014., a krug će, u proljeće 2017., zatvoriti “Omega”.
Period od tri godine između svakog dijela nije slučajan. Bio je prijeko potreban jer se radi o kompleksnoj modernoj glazbi gdje su pristup radu, analiza i fokus od krucijalne važnosti. U takvom slučaju nema žurbe, niti vremenskog ograničenja.

“Omegu” su Seveni stvarali protekle dvije godine u suradnji s Blakeom Flemingom, nekadašnjim članom bendova The Mars Volta, Zeni Geva i Dazzling Killmen. Ideje, riffovi i aranžmani izmjenjivani su netom u procesu koji je trajao dugo, ali i izostavio stress, žurbu i kompromis iz stvaranja glazbe. Kompletne bubnjeve Fleming je snimio u njujorškom studiju Dryhill i komentirao na svojoj Facebook stranici da je u pitanju jedna od najboljih stvari koje snimio u karijeri. Snimljeni materijal je u miksanju, a samo izdanje očekuje se na proljeće.

Aktivnu godinu Seven That Spells završit će, več tradicionalnim predbožićnim koncertom u Tvornici kulture koji će se održati u subotu, 17. prosinca. Kao predgrupa u Tvornici će nastupiti DJ Bombay, izuzetno talentirani indijski glazbenik koji samo tu priliku dolazi u Zagreb. Na koncertu u Tvornici publika će biti u prilici kupiti puno STS mercha, posebnu limitiranu ediciju piva, vinile i CD-e.

Dio demo snimaka “Omege” Seveni su predstavili u kratkom promo videu objavljenom 14. studenog.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kn, dok će im na dan koncerta cijena iznositi 60 kn.

Prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hrObjavljeno 12.12.2016.

Vremeplov

Ponekad bih volio da se ne shvaćamo toliko ozbiljno.
Don Henley (The Eagles)