Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

„Sid lives!“ u Hard Placeu

„Sid lives!“ u Hard PlaceuU subotu 02.02.2013. će se pod nazivom „Sid lives!“ održati velika punk rock fešta u zagrebačkom klubu Hard Place koja će obilježiti 34. godišnjicu smrti punk rock legende, Sid Viciousa, basista legendarnih Sex Pistols.

Sid Vicious je uspio u svojem kratkom životu i još kračoj karijeri postići status najpoznatijeg i najvjerodostojnijeg punkera svih vremena, a u rock svijetu postao prava ikona buntovništva, pa tako možemo slobodno reči da je Sid nasljednik James Deana, poznatog glumca, „buntonika bez razloga“ koji je također umro vrlo mlad i postigao status legende u samo par godina.

Zbog svojeg prepoznatljivog imagea, ekstremnog ponašanja „bez dlake“ na jeziku je Sid postao prava punk rock ikona, idol punkera i svih rock buntovnika, tako da se i dandanas njegov lik upotrebljava u mnogim medijima i reklamama.

U svakom slučaju, jedna od največih i najvjerodostojnih faca rock’n’rolla svih vremena. Na žalost je Sidova karijera bila prekinuta nesretnom smrću, i tko zna kolika bi njegova popularnost tek bila da je ostao bar malo duže među nama. Umro je 2. veljače 1979. godine sa nepune 22 godine.

Na ovom malom festivalu koji započinje u 20 sati ćemo prvo u 21 sat pogledati legendarni film Sex Pistolsa „The Great Rock’N’Roll Swindle“ u kojem Sid ima jednu od glavnih uloga, nakon čega će biti koncert triju zagrebačkih punk rock bendova. Eksodus je nastao davne 1983. godine i prvi je bend pjevača Tomija Phantasme iz grupe Phantasmagoria, a kojem je baš Sid Vicious bio jedan od največih uzora u tinejđerskim danima.

Eksodus svira 80’s old school punk rock, a za ovu priliku će pored svojeg materijala odsvirati i punk rock klasike poput „I Wanna Be Your Dog“ od The Stooges, „Warhead“ od UK Subs, „Vjeran Pas“ od Termita, „Nebo“ od Električnog Orgazma,.... Grupa Obrad Kosovac, sa poznatom novinarkom Martinom Validžić na vokalu, svira punk rock klasike od Misfits, The Clash, KUD Idijota pa sve do NOFX i Rancid. Projekt Trnsko je projekt koji gaji opus old school punk rocka, znaći Ramones, Sex Pistols, The Clash, Blondie, The Vibrators, Buzzcocks, Sham 69, Stiff Little Fingers...

Pored toga će se održati i video projekcija ulja na platnu zagrebačke slikarice Jasmine Krajačić. Radi se o autoričinim vrlo zanimljivim obradama originalnih fotografija punk rock ikona; Ramones, Sex Pistols, The Clash.... u svojem prepoznatljivom geometrijskom stilu.
Uz sve to će se vrtit i old school punk rock hitovi za što će bit zadužen Tomi Phanatsma i Stanko.

Pošto je cijela ova priča bazirana na idealizmu, poštovanju i ljubavi prema punk rocku te prvenstveno iz razloga okupljanja stare ekipe i prisjećanja dobrih starih vremena će upad koštati simboličnih 10 kn.

Objavljeno 30.01.2013.

Vremeplov

Rijeka je oduvijek, čini mi se, iskazivala težnju da bude grad koji nudi ”nešto više”.
Dražen Zima, urednik i voditelj (Svid radio, Rijeka)