Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Simple Minds - Postojano odlični!

Simple Minds - Postojano odlični!U četvrtak 30.06. na zagrebačkoj Šalati nastupili su Simple Minds. Bio je ovo njihov sedmi koncert u Hrvatskoj. (Foto: AS. Paulić)

Zbog cjelokupne situacije s covidom koncert je odgađan, što je još više doprinjelo nestrpljivom iščekivanju početka koncerta. Nisam sigurna tko je više bio uzbuđen bend ili okupljena publika. Koncert je počeo kao što je i predviđeno u 20:20 i odmah je bilo jasno da su dečki spremni za dugu svirku. Sam Jim je istaknuo kako smo predugo bili zatvoreni u svojim kućama te da su se spremili za sviranje.

Šalata je bila dupkom puna, a iako se među publikom moglo vidjeti pokoje mlađahno lice ipak se radilo o fanovima u zrelijoj dobi koji vjerojatno prate bend od njihovih početaka. Bilo je zanimljivo vidjeti ljude u majicama s njihovih različitih turneja, te se nametnuo zaključak da večini okupljenih ovo nije njihov prvi koncert.

Večina velikih bendova nastupa uz predgrupe no Simple Minds su održali samostalni koncert te su tijekom svirke imali tek pauzu od petnaestak minuta. Koncert je trajao preko dva sata te su publici ponudili mnoštvo bisera iz svoje dugogodišnje glazbene karijere. Jim Kerr spontan, simpatičan i pristupačan u više je navrata izrazio zadovoljstvo time što sviraju pred zagrebačkom publikom, a publika je spremno odgovarala na svaku njegovu repliku te su pjesme dočekane ovacijama i pljeskom.

Uz najveće hitove poput ”Belfast Child”, ”Mandela Day”, ”Promised You a Miracle”, ”She’s A River”, ”Someone, Somewhere In Summertime” zagrebačka je publika imala povlasticu čuti i ”Let There Be Love” koju nisu svirali na ostalim koncertima turneje.

Očekivano, euforično je dočekana ”Don’t you”  koja je trajala preko 9 minuta tijekom kojih je publika neprestano pjevala. Bio je to jedan od vrhunaca koncerta i odlična proslava turneje ”40 Years of Hits”.Simple Minds su još jednom dokazali svoju kvalitetu zbog koje i imaju ovoliku bazu fanova i kod nas, te da i nakon toliko održanih koncerata i dalje zvuče močno i uvjerljivo.

AS Paulić

Objavljeno 02.07.2022.

Vremeplov

Svatko tko se bavi glazbom a kaže da mu popularnost nije bitna, taj ili laže ili je glup. Mislim da sam bio jasan.
Toni Aničić Koja (Đubrivo)