Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Simply Red - Fino upakiran pop soul

Simply Red - Fino upakiran pop soulDugovječni britanski soul pop band, Simply Red, nastupit će u pulskom amfiteatru, Areni, 5. kolovoza u sklopu svoje ”Simplified” ljetne europske turneje. Hrvatskoj će se publici predstaviti u pulskoj Areni, gotovo 3 godine od posljednjeg gostovanja, s repertoarom najvećih uspješnica koje su okosnica albuma ”Simplified” i istoimene turneje ove manchesterske grupe osnovane sredinom 80-tih. Njihov je posljednji album ”Simplified”, kako i sam naslov kaže, pojednostavljen. Riječ je o best of izdanju koje sadržava njihova najbolja ostvarenja.

Cijena ulaznice je 260 kuna u pretprodaji kao i na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti putem novog ticket on-line sistema, TicketPro, i to na slijedećim mjestima: Ticket centar (Zrinjevac 16), Integral, Dallas music shop ( Zagreb, Rijeka i Split),Dancing bear ( Zagreb i Split) i Shoe-be-do i Aquarius CD shopovima (Zagreb, Rijeka, Poreč). Za dodatne informacije posjetite stranice promotora hrvatskog koncerta http://events.lupa.hr.

Simply Red je od samih početaka, osnovani su 1984. godine, hitovima poput ”Money is too tight (to mention)” i ”Holding back the years” zavladali glazbenom scenom neprekidno nižući i hitove koji su postali pop klasici, poput ”Every time we say goodbye” , ”Something got me started”, ”Holding back the years”, ”A new flame” i dr. ,a njihovi albumi postaju dio gotovo svake ozbiljnije kućne glazbene kolekcije.

Nositelj svih zasluga je defintivno je Mick Hucknall, koji je alfa i omega benda, karizmatični glazbenik snažnog glasa i čovjek koji je ostavio trag u pop glazbi. Prodali su desetke milijuna ploča u cijelom svijetu i osvojili brojne glazbene nagrade, među kojima je i Grammy iz 1989. za najbolju R&B pjesmu ”If You Don’t Know Me By Now”.

Na pitanje oliko je onda ustvari Simply Red samo Mick Hucknall, a koliko su tu važni i drugi članovi grupe, pjevač grupe odgovara: To je interesantna dilema koja se javlja kod mnogih ljudi. No oni bi trebali razumijeti da u glazbenoj kulturi ne morate biti Beatlesi. James Brown je tijekom svoje karijere radio s preko 200 glazbenika. Myles Davis je radio s jazz glazbenicima iz čak nekoliko različitih generacija. Meni je bitno unositi novu krv u projekte. Uvijek sam ja bio taj koji je u osnovi bio Simply Red. Uvijek sam ja bio vođa grupe. Sav izbor glazbe, izbor prepjeva bio je 99.9% moja odluka. Smjer kojim smo otišli s albumom ”A New Flame”, odlazak u taj soul ’70-tih, to je u potpunosti bilo moja odluka. Istina je da smo se svađali oko toga, no uspjeh tog albuma je potvrdio da sam bio u pravu. I uvijek je bilo tako, jer se nitko od nas na samom početku nije istaknuo kao autor. Biti autor je jedna potpuno drugačija stvar od biti glazbenik. Biti sposoban stvarati melodije koje će ljudima ostati u sjećanju, koje će stalno pjevati i neće im nikada biti dosadne, to nije nimalo laka stvar. Ironija je u tome što većina glazbenika sebe smatra autorima. To je ono s čim se kao autor susrećeš u bendu, jer su svi drugi članovi zapravo samo glazbenici, koji misle da su na neki način iznad tebe jer znaju svirati svoje instrumente. No njima nije jasno da je autorski dar ono nešto što dolazi ”odozgo”. Keith Richards je jednom sebe opisao kao prenosnika, kao posrednika i ja ga u tome u potpunosti razumijem. Ta mistična strana glazbe je upravo u tome da ona dolazi iz zraka. Nju ne možeš držati u ruci.

Link: www.simplyred.com

Mate Bogut

Objavljeno 26.07.2006.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka