Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Simply Red u Ljubljani

Simply Red u LjubljaniJedna od najdugovječnijih pop grupa, Simply Red kreće na posljednju turneju kojom slave četvrt stoljeća postojanja. Iza sebe imaju 12 objavljenih albuma prodanih u milijunskim nakladama, dvadeset petogodišnju karijeru i stotine nastupa koje je pogledalo više od 10 milijuna ljudi. Svoj rođendanski koncert održat će i u Ljubljani 24. lipnja 2009. godine u Hali Tivoli.

Kao početnu stanicu turneje odabrali su daleki Tajland, nakon kojeg odlaze do Australije, Novog Zelanda, Južne Amerike, te dolaze u Veliku Britaniju gdje će održati čak 12 koncerata pred domaćom publikom. Tijekom turneje na kojoj predstavljaju posljednje izdanje kompilaciju najboljih hitova i video spotova nazvanu ’’Simply Red 25’’.

Grupa koja je ime dobila po crvenoj kosi pjevača Micka Hucknalla, njegovoj ljubavi prema nogometnoj momčadi Manchester United, te lijevoj političkoj orijentiranosti članova grupe, nastala je raspadom punk skupine ’’The Frantic Elevators’’ u kojoj je Hucknall također bio pjevač. Promjena imena i glazbenog izričaja se ubrzo pokazala dobitnom kombinacijom, pa Simply Red već prvom pjesmom ’’Money’s Too Tight (To Mention)’’ s albuma ’’Picture Book’’ postižu zapaženi uspjeh, dok s drugim singlom s istog albuma ”Holding Back the Years” osvajaju vrhove top ljestvica, a posebnu popularnost stječu u Italiji i SAD-u.

Sljedećim albumom ’’A New Flame’’ izdanim 1989. godine Simply Red učvršćuje svoje mjesto u samom vrhu glazbene industrije. Napokon, 1991. godine Hucknall objavljuje da Simply Red postaje solo projekt i tako je ostalo do danas. Naime, Hucknall za svaki novi album okuplja drugačiju postavu slavnih glazbenika i snima pjesme koje je većinom sam napisao.

Popularnost grupe, unatoč drugačijoj koncepciji grupe, nastavlja se te 1991. godine izdaju album ’’Stars’’. Čak je dvije godine bio najprodavaniji album diljem Europe, posebno u Velikoj Britaniji, a ostao je zapamćen kao najpopularniji album grupe. Iako Simply Red privlači pažnju publike i kritike od samog početka, tek 1995. godine s pjesmom ’’Fairground’’ zasjeli su na broj jedan britanske ljestvice singlova.

Početkom prošle godine pjevač Hucknall najavio da će ’’Simply Red’’ 2010. godine konačno prestati s radom. ’’Odlučio sam da je 25 godina ipak dovoljno, tako da će ova turneja biti posljednja’’ - rekao je pjevač. Hucknall se planira posvetiti solo karijeri koju je najavio objavlivanjem albuma ’’Tribute to Bobby’’ u svibnju 2008.

Ulaznice po cijeni od 300 kn dostupne su od na svim prodajnim mjestima Eventima.

Objavljeno 07.02.2009.

Vremeplov

Amerika me je naučila da se vratim na bazične vrijednosti rada. Osjećao sam da mogu pobijediti situaciju u koju sam stavljen, a na primarnom nivou osjećao sam da mogu razumjeti sve te ljude koji su bili radnici, čistači i dostavljači i da ih mogu gledati kao sebi ravne. Kada sam počeo dobivati redateljske poslove u serijama i na filmu, Amerika je osvijestila u meni ono što je tamo usko povezano, a to su vrijeme i novac.
Goran Gajić, redatelj