Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sjajan prvi vikend Špancirfesta

Sjajan prvi vikend ŠpancirfestaPrvi vikend Špancirfesta završio je na najbolji mogući način. Iako je Varaždin u vrijeme festivala naviknut na velike gužve, bogat program i dionizijsku atmosferu, ovogodišnje 17. izdanje Špancirfesta biti će, čini se, svojevrsno mjerilo za budućnost. Slijedi sunčani, topli i sadržajima prepun tjedan.

Nakon sjajnog i izvrsno posjećenog i prihvaćenog koncertnog programa u petak i subotu kad su Bajaga i Instruktori, Mando Diao, Maksim Mrvica, Rundek Cargo Trio, Pankrti, Nouvelle vague i brojni drugi osvojili festivalske pozornice, nedjelja je potpuno zaokružila i ispunila sva očekivanja.

Kod vile Bedeković su svirali Zoran Predin i Damir Kukuruzović group u intimnom akustičnom izdanju. Na Stančićevom trgu su strastveni trubači Dzambo Agusevi Orchestra pokrenuli publiku na ples.

Na glavnoj pozornici kod Starog grada nedjelja je bila rezervirana za iznimno raznoliki program. Sjajni hrvatski Markiz i Jonathan potvrdili zagrijali su nekoliko tisuća ljudi za nastup austrijske electro-swing atrakcije Parov Stelar koja je održala jedan od najboljih, najrasplesanijih i najzanimljivijih koncerata u povijesti Špancirfesta.

Drugi vikend Špancirfesta stići će za čas i donijeti će još mnogo glazbenih uzbuđenja od kojih će neka možda biti i postavljanje novih rekorda posjećenosti festivala.

Tu se prije svega misli na koncerte S.A.R.S.-a i Bad Copyja u petak, te Dubioza Kolektiva i Gogol Bordella na pozornici Stari Grad. Dubioza i S.A.R.S., kao dvije daleko najpopularnije regionalne koncertne atrakcije, već sad su prešli nekoliko tisuća ulaznica te se s pravom očekuje da do vrha napune najveću pozornicu Špancira.

Ulični i kreativni program, radionice, performeri, glazbenici, Uska ulica i cjelokupna ponuda festivala već danas nastavlja punom parom. Kod vile Bedeković umjesto glazbe na pozornici biti teatar – u ponedjeljak će Kerekesh teatar izvoditi predstavu „Ljubaf“.

Pozornica kod Starog grada će se slijedećih nekoliko dana malo odmoriti, ali zato Stančićev trg nastavlja s koncertnim programom. U ponedjeljak nastupaju slovenski eksperimentalni udaraljkaški kolektiv „The stroj“, a do kraja tjedna izredat će se Miroslav Evačić i Čardaš blues band u utortak, Movits! u srijedu te La Fanfare en Petard u četvrtak.

Objavljeno 25.08.2015.

Vremeplov

Svi vjeruju u nešto i svi iz činjenice da vjeruju u nešto koriste to nešto kako bi podržali vlastito postojanje.
Frank Zappa