Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Skunk Anansie - Bilo je to ”najbolje od njih!”

Skunk Anansie - Bilo je to ”najbolje od njih!”13.05. 2022. je u zagrebačkom Domu Sportova engleska skupina Skunk Anansie održala jedan u nizu fenomenalnih koncerata u sklopu slavljeničke ture „25 Live @ 25“. (Foto: A.S.Paulić)

Kao predgrupa nastupio je kanadsko-britanski post-punk dvojac Shelf Lives.

Njihov peti po redu koncert u Hrvatskoj bio je, kao i svaki do sad, odlično posječen. Čekajući da koncert krene ljudi su se prisječali njihovih prošlih gostovanja, te su mnogi isticali koncert održan na Šalati. Ipak, među publikom je bilo i onih kojima je ovo bilo vatreno krštenje.
Skin nam je priuštila iznenađenje došavši do pozornice pjevajući kroz publiku. Već taj čin bio je dovoljan da se publika potpuno preda u ruke ove izvrsne glazbenice.

Kao i uvijek članovi benda iznjeli su pred zagrebačku publiku najbolje od sebe. Energični i simpatični uspostavili su odličnu komunikaciju s publikom u Domu sportova te su sve okupljene držali na gasu ni malo se ne štedeći do samog kraja.

Izveli su mnoge svoje hitove poput „My Ugly Boy“, „Twisted“, „Weak“ i „Hedonism“, „Secretly“,„Because of You“, „Charlie Big Potato“, „This Means War“, ali i nove pjesme „Can’t Take You Anywhere“ i „Piggy“ za vrijeme kojih su im se na pozornici pridružila dva simpatična prasca koja se pojavljuju i u njihovom najnovijem video uratku.

Nemoguće je ne primijetiti s koliko žara i dalje sviraju, koliko energije isporučuju iz pjesme u pjesmu. Skin sa svojim vokalnim sposobnostima i dalje jednako oduševljava kao i kada su se tek pojavili na glazbenoj sceni i ostavili sve bez daha. Njene pretvorbe iz anđela u demona su trenutne i nevjerovatne. Dok je u laganim pjesmama njen vokal najnježniji instrument ikada, u onim brzim i glasnim postaje razorna snaga koja nosi sve pred sobom.

Koliko su svi uživali u sinoćnjem druženju svjedoči i dugi obostrani pljesak i oproštaj uz pjesmu „The Best of You“ Foo Fightersa.

Objavljeno 15.05.2022.

Vremeplov

Kulturni identitet Rijeke nekad i sad očituje se po rock and rollu i subkulturi mladih.
Matko Botić, riječki kazališni dramaturg i glazbenik