Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Slayer prvi put u Beogradu

Slayer prvi put u BeograduSlayer, jedan od najznačajnijih heavy metal bendova današnjice, održaće koncert u Kombank Areni, 25.06.2013.

Teži, brži i mračniji od ostalih, Slayer je postavio novi standard koji su ostali počeli pratiti. Tom Araya (bass & vocals), Kerry King i Gary Holt (gitare) i Paul Bostaph (bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr već i stav.

S obzirom da nikada nisu svirali u Beogradu, možete očekivati beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert i uvjeriti se zašto Slayer smatraju alfom i omegom tvrdog zvuka.
Od početka, 1981. godine kada su nastali, glazba Slayer-a odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri desetljeća koliko postoje, njihova izravna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svijetu i jedan od rijetkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tijekom svih godina postojanja, bend nikada nije ”spustio” i ”ublažio” svoj glazbeni izraz poput pojedinih ”praoca metala” ili ga komercijalizirao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Grammyja, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za ”najbolje metal pjesme i albume ikada” od medijskih kompanija diljem svijeta među kojima su Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.

Da su i danas usredotočeni na istinu svjedoči njihov posljednji album ”World Painted Blood”.
”Nove pjesme su brze, teške i intenzivne s agresivnom melodijom” - rekao je Araya. ”U tekstovima se bavimo ubojstvima, kaosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubojicama i obiteljskim nasiljem.” - Dodao je Araya i završio sa: ”Ovo je Slayer album”.
Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri utjecajna magazina Revolver, SPIN i Metal Hammer, proglasila je Slayer za ”Best Live Band” na svijetu.

Nastupali su na brojnim festivalima a ušli su iu povijest čineći ”The Big Four” s Metallicom, Megadeth i Antrax na Sonisphere festivalu.

Ono sto je Slayer razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pjesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. S toga nije ni čudo sto su opstali na glazbenoj sceni više od 3 desetljeća i što većina novijih heavy, thrash i punk bendova tvrdi da su im upravo Slayer bili uzor a među njima su bendovi poput Ministry, Deftones, Slipknot, Sepultura i dr. .

Do datuma koncerta ulaznice su po cijeni od 2.200 dinara. Mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet središta Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

Objavljeno 15.06.2013.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com