Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Slayer u Beogradu – bolje nije moglo biti

Slayer u Beogradu – bolje nije moglo bitiJedan od rodonačelnika thrash metala, kultni bend Slayer održao je 25.06. prvi koncert u svojoj 3 desetljeća dugoj karijeri, u Beogradskoj Areni u Beogradu pred oko 4.000 fanova.

Kao predgrupe nastupili su beogradski Rapid Force, a zatim i Newsted, bend Jasona Newsted, nekadašnjeg basiste Metallice. Može se reći da je na njihov nastup publika reagirala prilično mlako, koliko zbog neupućenosti u materijal benda koji iza sebe ima (tek EP i debi album ), toliko i zbog same neuvjerljivosti na bini. Jedini svijetao trenutak je bio na kraju nastupa izvođenjem ‘Whiplash’ (iz razdoblja rada kod Metallice), uz pomoć Gary Holta.

Nakon kraće pauze, u 21:40 na binu izlazi Slayer u sastavu Tom Araya, Kery King, Gary Holt, Paul Bostaph. Praćeni ogromnim aplauzima i zvižducima započinju nastup sa ‘World Painted Blood’. Uslijedila je Hallowed Point, dok je na War Ensemble publika eksplodirala.
Svako tko je imalo dovodio u pitanje sam nastup bez nedavno preminulog gitariste Jeffa Hannmana i bubnjara Dave Lombarda, bio je razuvjeren od samog početka brzom, energičnom svirkom koju odlikuje preciznost i uvježbanost.

Nakon ‘Hate Worldwide’ dolazi ‘At Dawn They Sleep’, koja je bila veliko iznenađenje za prisutne, a zatim novije ‘Bloodline’ i ‘Disciple’. Uz kratke komunikacije s publikom koncert teče uz klasike: ‘Mandatory Suicide’, ‘Chemical Warfare’, ‘The Antichrist’, ‘Die By The Sword’.
Ogromno platno iza bine na kome je orao s ukrštenim mačevima i logom benda i binsko osvetljenjenje - jedina su scenografija. Adut ovog benda je uvijek bila glazba: brutalna, iskrena, žestoka, prožeta agresivnom melodijom i tekstovima koji skreću pozornost na društvena zastranjivanja, političke, socijalne i osobne poremećaje.

Paklena četvorka je dalje ponudila glazbu iz prošlosti kroz ‘Postmortem’, ‘Spirits in Black’, ‘PayBack’. Pravo ključanje i erupcija u publici ne prestaje uz ‘Seasons in the Abyss’, ‘Hell Awaits’, ‘Dead Skin Mask’ i ‘Raining Blood’, gdje se i bend i fanovi stapaju u jedno (kroz zborsko pjevanje). Nakon kraće pauze, na bini Slayer banner zamjenjuje heineken-Hannemann logo. Svi u publici dižu ruke u vis i bend se vraća završavajući nastup uz ‘South of Heaven’ i ‘Angel of Death’.

Precizno opisati glazbu Slayera i koncert riječima, gotovo da je skrnavljenje - ova četvorka je precizna i uvježbana do bola. Tom Araya, koji uspijeva otpjevati sve pjesme a da mu ne pukne glas, pritom svirajući bas, Kery King i Gary Holt koji se naprosto nadopunjuju i utrkuju u solažama i nezadrživ i moćan zvuk bubnjeva Paula Bostapha čine ono po čemu je Slayer uvijek bio poznat -ekstazu dobrog živog zvuka i školski primjer kako bi jedan Heavy Metal band trebao zvučati.

Ivica Stanković


Objavljeno 27.06.2013.

Vremeplov

Volim rock’n’roll. Mislim da je on vrhunska umjetnička forma. Još uvijek revolucionarna da može mijenjati ljude i njihova srca. Ali, da... u rocku također ima mnogo smeća i stvarno loše glazbe.
Nick Cave