Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sleepyheads i Mark Mrakovčić u Tvornici kulture

Sleepyheads i Mark Mrakovčić u Tvornici kulture Sleepyheads, nova indie rock četvorka na domaćoj sceni, koncertno će predstaviti album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“ u Tvornici kulture u četvrtak 01.10. Kao predgrupa nastupit će Mark Mrakovčić.

Mark je mladi kantautor iz Zagreba, pjevač i gitarist bivše skupine Scroll, a u Tvornicu dolazi u formaciji benda. Pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk kada se povezao s klavijaturistom Ivanom Vondračekom i bubnjarom tj. bratom Tonijem Mrakovčićem. Njihova glazba se stilski proteže od laganog folka do evil popa, a Markova skupina voli koketirati i s bluesom i elektronikom.

Sleepyheads, najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji se kalio na pozornicama većine zagrebačkih klubova i pokojeg domaćeg festivala tijekom pet godina postojanja prikupili su zavidan broj sljedbenika. Svoje iskustvo su sublimirali u sjajnom debiju „The Swirling Thoughts Of…“ kojeg će predstaviti u Tvornici kulture 1. listopada.

Bend utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih se voli gitaristička glazba devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali u osnovi su bubanj, bas, gitare i glas, indie rock koji je ponekad indie pop, ali više od svega rock and roll.

Predstavljen singlom “Lost Myself”, a zaredale su se i stvari ”The Swirling Thoughts Of...” i ”Sunday” za koju je snimljen spot, kao i odlična ”We Could Go Out Partying”. Album „The Swirling Thoughts Of…“ je već u kratkom roku dobio pohvale zbog svojih jednostavih tema i čistog zvuka, a kritika karakterizira album kao alternativni rock prepun zanimljivih melodija koji ponekad gazi u psohodeliju ili funk.

Album „The Swirling Thoughts Of…“ sastoji se od 13 pjesama, a možete ga preslušati i skinuti na Bandcamp stranici benda.

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn dok će na dan koncerta cijena biti 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
•Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop - Varšavska 1
• Dirty Old Shop - Tratinska 18
• Prodajna mjesta i www.entrio.hr

Objavljeno 28.09.2015.

Vremeplov

Svjestan sam toga da svaki čovjek ima dvije grupe neprijatelja, u jednu spadaju pravi prijatelji a u drugu krivi prijatelji...
Predrag Kraljević Kralj (Termiti), intervju za RiRock.com