Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sleepyheads i Mark Mrakovčić u Tvornici kulture

Sleepyheads i Mark Mrakovčić u Tvornici kulture Sleepyheads, nova indie rock četvorka na domaćoj sceni, koncertno će predstaviti album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“ u Tvornici kulture u četvrtak 01.10. Kao predgrupa nastupit će Mark Mrakovčić.

Mark je mladi kantautor iz Zagreba, pjevač i gitarist bivše skupine Scroll, a u Tvornicu dolazi u formaciji benda. Pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk kada se povezao s klavijaturistom Ivanom Vondračekom i bubnjarom tj. bratom Tonijem Mrakovčićem. Njihova glazba se stilski proteže od laganog folka do evil popa, a Markova skupina voli koketirati i s bluesom i elektronikom.

Sleepyheads, najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji se kalio na pozornicama većine zagrebačkih klubova i pokojeg domaćeg festivala tijekom pet godina postojanja prikupili su zavidan broj sljedbenika. Svoje iskustvo su sublimirali u sjajnom debiju „The Swirling Thoughts Of…“ kojeg će predstaviti u Tvornici kulture 1. listopada.

Bend utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih se voli gitaristička glazba devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali u osnovi su bubanj, bas, gitare i glas, indie rock koji je ponekad indie pop, ali više od svega rock and roll.

Predstavljen singlom “Lost Myself”, a zaredale su se i stvari ”The Swirling Thoughts Of...” i ”Sunday” za koju je snimljen spot, kao i odlična ”We Could Go Out Partying”. Album „The Swirling Thoughts Of…“ je već u kratkom roku dobio pohvale zbog svojih jednostavih tema i čistog zvuka, a kritika karakterizira album kao alternativni rock prepun zanimljivih melodija koji ponekad gazi u psohodeliju ili funk.

Album „The Swirling Thoughts Of…“ sastoji se od 13 pjesama, a možete ga preslušati i skinuti na Bandcamp stranici benda.

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn dok će na dan koncerta cijena biti 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
•Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop - Varšavska 1
• Dirty Old Shop - Tratinska 18
• Prodajna mjesta i www.entrio.hr

Objavljeno 28.09.2015.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash