Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Snimke Davida Bowieja iz 70-ih godina

Snimke Davida Bowieja iz 70-ih godinaU travnju ove godine obilježili smo 50. obljetnicu albuma ”The Man Who Sold the World” Davida Bowieja, točnije obilježen je datum kada je album objavljen u Velikoj Britaniji.

Povodom proslave ove važne godišnjice, u prodaju stiže ”The Width of a Circle” dvostruki CD set s dodatnim, rijetkim i live snimkama kao dodatak albumu.

Set sadrži dvije live pjesme s početka 1970. koje su izvedene u emisiji ”The Sunday Show” koju je predstavio John Peel i Sounds Of The 70’s, u izvedbi Davida Bowieja i The Hype. Bogato izdanje sadrži i pet Bowiejevih pjesama iz BBC-jeve drame ”The Looking Glass Murders (aka Pierrot In Turquoise)”, uz mikseve pet pjesama uključujući ”The Prettiest Star”.

Uz objavu ”The Width Of A Circle” seta, fanove Davida Bowieja razveselit će i dodatna vijest o izlasku ”The Man Who Sold The World” picture disc vinila koji je službeno dostupan od petka, 28.05.

Spomenutim albumom ne samo da se započela suradnja s gitaristom Mickom Ronsonom koja se nastavila i s Bowiejevim klasicima kao što su ”Hunky Dory”, ”Ziggy Stardust” i ”Aladdin Sane”, već se započela i desetogodišnja serija nezamjenjivih albuma koji su se protezali do njegovog 14. studijskog izdanja ”Scary Monsters” iz 1980. godine.

Podsjećamo kako je reizdanje albuma ”The Man Who Sold The World” iz 2020. objavljeno pod njegovim originalnim naslovom ”Metrobolist”, ujedno predstavivši i novi miks originalnog producenta Tonyja Viscontija.

Nova izdanja možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama te putem pre-order linka na web shopu www.dancingbear.hr.

Objavljeno 01.06.2021.

Vremeplov

Nisam imao tako uzbudljiv život. Ima puno stvari za koje bih volio da sam ih učinio, umjesto što sam samo sjedio i žalio se kako mi je dosadno u životu. Zato uglavnom volim izmišljati. Radije pričam priče o drugima... Više bih volio da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Kurt Cobain