Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Space jazz sastav Capisconne u VIP Clubu

Space jazz sastav Capisconne u VIP ClubuNakon odličnog koncerta Chui All Starsa održanog u prepunom Vip Clubu glazbeni program „Chui ovu glazbu“ ide dalje i ovog četvrtka predstavlja odličan space jazz bend Capisconne koji će predstaviti i novi album „Time Traveling“ objavljen prošle godine, a nastavljamo i sa jam sessionom te će se u drugom dijelu koncerta bendu priključiti trubač Andrej Jakuš i klavijaturist Toni Starešinić.

Nakon koncerta DJ D-Gree nastavlja sa setom masnog funka, a nastavljamo i sa akcijskim cijenama pića pa će u četvrtak sve rakije biti u ponudi po cijeni od samo 9kn.

Koncert počinje točno u 22:00 i ulaz je slobodan.

Capisconne je space - jazz sastav iz Zagreba, Hrvatska. Nastao je iz želje da se spoje kompleksnost jazz improvizacije, prijemčljivost klubske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe. Glavne karakteristike njihove glazbene sintakse su melodične teme, pseudo-disko ritmovi i space lounge atmosfere.

Rad banda kontinuirano traje već neokoliko godina. Capisconne je objavio EP „Activity“ za meksički netlabel „Breathe Compilation“ koji je njemački promotor net glazbe Rowolo.de uvrstio među pet najboljih Creative Commons albuma za 2009. godinu. 2010 objavljuju album Razor, a 2011 komplaciju EP 1.

Prošle godine ostvarili su i međunarodnu suradnju s etno sastavom iz Rumunjske „Anton Pann Band“ i kao plod te suradnje nastao je zajednički CD „Emerging Landscapes“ kojeg je izdala udruga „Nomad“ u suradnji s Rumunjskim kulturnim centrom (ICR). Na kompilaciji „The next mission“ londonskog labela Dubmission, nalaze se tri skladbe Capisconnea.

Capisconne vodi iskusni hrvatatski jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec, koji je već objavio dva albuma za Dancing Bear pod svojim imenom Ivan Kapec Trio, (’Lancun’ 2001. i ’Bava’ 2003.). Potonji je bio i nominaran za diskografsku nagradu Porin kao najbolji jazz album te godine.

U bendu sviraju:
Ivan Kapec gitara, samples
Zvonimir Šestak bas gitara,
Hrvoje Galler klavijature
Borko Rupena bubnjevi

Objavljeno 05.02.2015.

Povezani članci

Vremeplov

Velika stvar u rock’n’rollu je da netko kao ja može biti zvijezda.
Elton John