Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Špancirfest 2016.

Špancirfest 2016. Ovogodišnji će se Špancirfest održati od 19. do 28. kolovoza, a za svoj će osamnaesti rođendan varaždinski festival kreativnosti Varaždince i njihove goste počastiti mnoštvom noviteta.

Špancirfest 2016 započet će rođendanskom zabavom iznenađenja, a svoju će punoljetnost festival obilježiti i izdavanjem parfema 18, kao i poštanskim žigom kojim će se Hrvatska pošta koristiti u petak 19. kolovoza.

Iz sigurnosnih i tehničkih razloga Trg Miljenka Stančića prepustit će se špancirerima i manjim glazbenim programima, dok će se velika pozornica postaviti na Kapucinskom trgu. Širenjem na najveći varaždinski trg festival dobiva i prostor za zahtjevnije produkcije uličnoga programa, pa će u subotu 20. kolovoza francuska skupina Transe Express izvesti kazališno-cirkuski performans Mú.Zbog svoje će tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju Mú biti najveći ulični performans do sada izveden u Hrvatskoj. Uz spektakularno će pojavljivanje čarobnih Francuza tijekom deset dana festivala biti izvedeno još stotinjak uličnih programa.

Štoviše, pročelja baroknih građevina u varaždinskoj povijesnoj jezgri postat će medij multimedije, a uz 3D mapping na gradskoj će vijećnici po prvi puta u Hrvatskoj biti izvedeno i virtualno oslikavanje zgrada. Taj nesvakidašnji performans izvodit će neki od prominentnih hrvatskih likovnih umjetnika, a u toj će se interakciji s prostorom moći okušati i posjetitelji festivala.

Glazbeni dio ovogodišnjeg Špancirfesta obilježit će Manu Chao i njegova La Ventura, a od izvođača na Pan pozornici na Starom gradu svakako treba izdvojiti i Dub Fx-a, koji je koristeći svoj glas kao osnovni instrument prošao put od uličnog izvođača do headlinera najvećih svjetskih festivala.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te u web dućanima na www.eventim.hr i na www.spancirfest.com.Pozornica ispred vile Bedeković bila je najveće prošlogodišnje iznenađenje, ali i isto takav organizacijski izazov ovogodišnjeg Špancirfesta.

Glazbeni program na Croatia osiguranje pozornici, a u sklopu suradnje TZGV-a i Koncertnog ureda Varaždin, započinje premijerom produkcije TBF-a i Varaždinskog komornog orkestra, koja obuhvaća baroknu glazbu i rane radove splitskih genijalaca, a nastavlja se nizom iz kojeg se nikoga ne smije ispustiti.Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin uglazbit će hommage Arsenu, Urban & 4 predstavit će se u akustičnom izdanju, Zvonko Bogdan tamburom će objediniti generacije, Perpetuum Jazzile će biti senzacionalni, a Neno Belan sa svojim Fiumens Mediteran Orchestra slavit će ljubav.

Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna.

Programi na pozornici Kapucinski trg za posjetitelje su besplatni, a na tom nas prostoru tijekom deset dana očekuje epsko putovanje kroz razne glazbene stilove. Glazbenici raznih generacija, od Esme Redžepove na njezinoj oproštajnoj turneji do Lovely Quinces

Objavljeno 19.08.2016.

Vremeplov

Mislim da je najbolji način za nešto napraviti stalno se kretati naprijed, nikada ne sumnjati i kretati se naprijed. Ako pogriješiš reci da si pogriješio…
John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)