Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Spandau Ballet @ Beograd – Pjesme su zvučale kao s vinila

Spandau Ballet @ Beograd – Pjesme su zvučale kao s vinilaU ime nekih koji do današnjih dana uzdižu koncert iz 1987. u startu treba napraviti opasku: izvanredno lijep koncert. U ime publike koju su sačinjavali 99 % sredovječni mladići i žene 26. 02. 2010. i koji su pjevali zajedno sa Tonijem u Areni treba reći: uspješan koncert. Prije svega, treba krenuti iz početka…

Provevši dan sa svojim fanovima, uz pojavljivanje na radiju i državnoj televiziji dečki pod imenom Spandau Ballet su obećali dobar ugođaj… napominjući da pamte koncert iz (daleke) 1987. ostavili su to iza sebe u razgovoru s obožavateljima. Ushićenje kakav će koncert biti moglo se usporediti s vulkanskom erupcijom koja je eksplodirala s prvim pojavljivanjem New Wave Legendi u Areni nešto nakon 21 sat.

Toni i ekipa su ostavili večer za pamćenje. Svaki od članova obratio se publici. Ponudili su i unplugged verziju pjesme “With The Pride”. Na repertoaru se našla i nova pjesma s novog best of cd-a “Once More”. A za bis, nakon “Fight For Ourselves”, Arenom su se prolomili melodija i reči koji nikada neće napustiti usne onih koji znaju da ovo nije samo hit osamdesetih, već zaštitni znak grupe: “Gold”. Pjevalo se Arenom od samog starta.

Vidno usvirani ostavili su dojam profesionalaca… Reakcije publike poslije koncerta bile su kako su pjesme zvučale kao s vinila. I tu se dolazi do pitanja: da li je takva svirka uspijeh? Da li je bend koji je napravio pauzu od 23 godine i zvuči kao da je katapultiran vremeplovom u sadašnjicu vrijedan pažnje. Činjenica da nitko od njih nije ništa izdao tijekom tih (dugih) godina dovodi u sumnju zašto je bend ponovo na okupu: zabava, novac, želja za slavom… Za usporedbu s njima Duran Duran su nadrastali sami sebe – od lijepih dječaka do “opako” dobrih svirača tj. rokera.

Fanovi skupine Spandau Ballet (njih oko 5000 hiljada u Areni) dobili su što su tražili: nostalgiju, ples, koncert… Članovi Spandau Ballet obećali su da će pamtiti Beograd... (uz opaske na koncertu koje dobivate od mnogih bendova u bilo kojem gradu: “nevjerovatni ste”, “pamtiti ćemo vas”, “hvala, vi ste najbolja publika na našoj turneji”…).

Jedino ostaje zahvalnost koncertnoj agenciji Line-Up za trud da uljepša kulturni život Beograda. Pozitivna atmosfera na koncertu dovela je neke druge ljude, osobe koje poštuju i vole istinske vrijednosti, bez obzira da li se zovu Spandau Ballet ili Duran Duran… Bilo je lijepo biti dio takvog miljea. Bar za ta dva sata koliko je koncert trajao.

Ivica Stanković

Objavljeno 09.03.2010.

Vremeplov

Pjesnička je tuga pregolema, pukne rima a rezerve nema...
Rambo Amadeus, svjetski mega car