Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stigao je novi album Red Hot Chili Peppersa!

Stigao je novi album Red Hot Chili Peppersa!Sva je glazba stvorena iz vremena, ali Red Hot Chili Peppers bi mogli reći da je njihova stvorena iz ljubavi.

Ove godine Red Hot Chili Peppers su pronašli svoj funk i podijelili groove oduševljenim fanovima i to putem dva sjajna dvostruka albuma objavljena jedan za drugim. Album ’’Return of the Dream Canteen’’ stigao je danas u Dancing Bearove prodavaonice ploča i na www.dancingbear.hr, samo šest mjeseci nakon što je sada već platinasti album ’’Unlimited Love’’ poharao top ljestvice diljem svijeta.

Suradnja losanđeleških legendi i legendarnog Ricka Rubina, koji je radio i na albumima “Blood Sugar Sex Magik” iz 1991. i “Californication” iz 1999. godine, na novih 17 pjesama dodatna je potvrda da su Peppersi na svom vrhuncu te su nesumnjivo hrabro zajahali novi kreativni val koji prkosi vremenu.

’’Krenuli smo u potragu za nama samima kao bendom kakav smo nekako oduvijek bili. Samo iz zabave odsvirali smo i podsjetili se na neke stare pjesme. Ubrzo smo započeli misteriozni proces stvaranja novih pjesama. Prekrasan proces kemijskog propitivanja koji nas je stotinama puta sprijateljio na tom putu. Jednom kada smo pronašli taj klizeći tok zvuka i slike, nastavili smo rudariti. Dok se vrijeme kao pojam rastezalo poput para starog donjeg rublja, nismo imali razloga prestati pisati i svirati. Bilo je to poput sna.’’, poručio je ovaj kultni rock sastav najavljujući album početkom ljeta.

’’’Return of the Dream Canteen’ djeluje kao naklon kreativnom prosperitetu psihodelične pustinje. Nešto u tome kako smo nas četvero zalutali u vrijeme i mjesto koje je jače izmicalo definicijama nego inače, dovelo je do više glazbe. Samo smo nastavili pijuckati. Čuturica snova je bila velikodušna. Baš kad se činilo da bi bljutavo funky osnovna linija mogla ležati uspavana bez plesnog partnera, njezini bi se kolege pojavili na zabavi. Johnova uporna usredotočenost na tretiranje svake pjesme kao da je ravnopravna sljedećoj pomogla nam je da realiziramo više pjesama nego što neki možda znaju što s njima učiniti. U svijetu u kojem je objavljivanje singla tipično, odlučili smo izdati dvostruke ploče jednu za drugom. Osjećamo se dobro zbog toga. Dodaj čuturicu snova’’, poručuju Red Hot Chili Peppers.

Koliko god pomlađeni bili u studiju, iskre koje frcaju u ovoj klasičnoj postavi s Fruscianteom na gitari, najbolji su specijalni efekt u njihovim nastupima uživo što je potvrdila i ovogodišnja stadionska turneja, njihova najveća do sada. Red Hot Chili Peppers nedavno su kući odnijeli prestižnu nagradu Global Icon Award i održali zapanjujući nastup na MTV VMA dodjeli nagrada. Njihov singl #1 “Black Summer” također je osvojio nagradu za najbolji rock video.

Nakon objavljenih najavnih singlova “Tippa My Tongue” i ’’Eddie’’, cijeli album ’’Return of the Dream Canteen’’ možete poslušati na svim streaming servisima.

Objavljeno 17.10.2022.

Vremeplov

Po meni, jedna od osnovnih zadaća umjetnosti je, osim interpretacije svijeta koji nas okružuje, to da ostaviš nekakav trag u prostoru i vremenu - trag u beskraju.
Markovski, intervju za RiRock.com