Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stiže Pulp!

Stiže Pulp!Priopćenje za medije iz studenog 2010.godine glasilo je: “Pulp je odlučio ponovo se sastati i odsvirati nekoliko koncerata slijedećeg ljeta. Na svirkama će nastupati originalni članovi benda (Nick Banks, Jarvis Cocker, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior i Mark Webber) i svirat će stvari iz svih perioda svoje karijere. Da, to znači da ćete čuti svoje omiljene pjesme!”

Jedan od nekoliko koncerata koji će klasična postava Pulpa nakon 15 godina odsvirati je i onaj na Exitu u Novom Sadu, pored već dogovorenih nastupa na najvećim europskim festivalima. A kad nas poznati sheffieldski pop bend na tvrđavi upita “Sjećate li se prvog puta?” (Do You Remember The 1st Time) znamo i šta ćemo odgovoriti: Tko se ne bi sjetio prve kasete Pulpa koju smo još u srednjoj školi presnimili od starije sestre!

Pulp je oformljen 1978. godine i momentalno stekao odanu bazu fanova, da bi 1995. godine, nakon singla Common People, postali svjetski poznati i priznati. Isti singl postao je himna svih “gubitnika” svijeta, jedna od pjesama koja je obilježila devedesete i melodija koju je svaki tinejdžer u sebi pjevušio dok je namještao sako možda previše moderan za gradić u kojem živi. Ovo je bio plodan period za bend koji je s albumom Different Class dostigao prvo mjesto britanske liste albuma, a čak četiri singla sa ovog albuma našla su se među top deset singlova u Velikoj Britaniji.

Pulp je objavio ukupno sedam albuma, od kojih je posljednji izašao 2002. godine, a na predstojećoj turneji svirat će u sastavu koji se nije okupio od 1996. godine. Bend odlikuje klasični britpop zvuk, ekscentrični frontmen za kojim uzdišu fanovi svih generacija, kao i melodramatični stihovi. Ukratko, Pulp je sve ono što pop bend i treba predstavljati!

Pulp se pridružuje već najavljenom line upu za Exit: Arcade Fire, Portishead, Grinderman, Underworld, Beirut, Hadouken! , Fedde Le Grand, Joris Voorn, Tiga, Joachim Garraud, James Zabiela , Gramophonedzie, Partibrejkers, Petrol, Irie FM, The Good Guys i Svi na pod, a lista izvođača raste svaki tjedan. Exit Festival koji se u Novom Sadu održava 7-10. srpnja nastavit će svoje fanove opskrbljivati najboljim izvođačima iz cijelog svijeta na 20 pozornica, a ove godine dočekat će i svog dvomilijuntog posetiteja


POČEO NATJEČAJ ZA NASTUP BENDOVA NA EXIT FESTIVALU

Kao i svake godine, otvaramo vrata za sve zainteresirane solo izvođače, bendove i DJ-e kojima će natječaj Play@Exit biti prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih pozornica.

Natječaj je ove godine počeo u petak, 18. valječa a svi zainteresovani mogu se registrirati na Exitmusic.tv. Registracijom i popunjavanjem aplikacije izvođači se ujedno i prijavljuju na natječaj za nastup na Exitu 2011, i dobijaju svoj profil na Exitmusic.tv. Za bendove koji već imaju profile na našem siteu, dovoljno će biti da se ulogiraju i na svojoj stranici kliknu na ”Play at Exit 2011”.

Pri prijavljivanju na natječaj, bendovi i DJ-I moći će na site postaviti i player sa svojim pjesmama ili dužim DJ setom sa sitea Soundcloud.com. Ovaj korak nije obavezan i prije svega služi dodatnoj promociji muzike bendova i DJ.a koji se prijavljuju na natječaj Naši partneri iz Soundcloud.com promovirati će naš natječaj kroz svoju široku mrežu korisnika.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 20. svibnja, a pobjednicima se pruža mogućnost da se nađu na “Exit Music Live” kompilaciji, koja će biti objavljena u okviru Exitove online etikete. Prošle godine na Play @ Exit prijavilo se više od 570 izvođača, a bendovi koji su izabrani na prošlogodišnjem natječaju nastupali su na pozornicama širom festivala (Exit Music Live, Fusion, Explosive...), što će biti slučaj i ove godine.

PRODAJA ULAZNICA

Cijena festivalske ulaznice u Hrvatskoj iznosi 550 kn, dok mjesto u kampu košta 185 kn.

Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Antuninska 2, Dubrovnik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
CD Shop Centar, Fontička 3, Pula


Objavljeno 24.02.2011.

Vremeplov

Uštekao sam se u pojačalo i sve potenciometre odvrtio do kraja. Ma, bolio me đon za zvuk. Samo da to zvuči glasno, moćno i iskreno...
Valter Kocijančić (Paraf), intervju za RiRock.com