Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Što se dogodilo Macy?

Što se dogodilo Macy?Nastup Macy Gray u Zagrebu ostavio je iza sebe otvorena mnoga pitanja i nedoumice...

Očito je bilo da Gray u Zagrebu ima svoju publiku jer je Tvornica bila puna. Svi ti ljudi došli su čuti i vidjet hvaljenu soul glazbenicu specifičnog glasa koja se na dosadašnjim koncertima pokazala i kao odličan zabavljač, no tu Macy publika u Tvornici nije ni čula ni vidjela.

Nakon Sare Renar koja je u pol sata prezentirala svoje vokalne i instrumentalne sposobnosti, uslijedila je pauza od 40minuta. Već je to što glavni izvođač kasni 20-ak minuta bilo neuobičajeno, jer smo od svjetskih glazbenika navikli da se točno drže rasporeda, ali sve ono što je uslijedilo bilo je još neobičnije.

Prvo je na stage izašao bend, bubnjar, basist i dva klavijaturista, a zatim je izašla i Macy. Publika ju je s oduševljenjem pozdravila i zatim smo zajedno krenuli na to uvrnuto glazbeno putovanje.

Gledajući je i pokušavajući čuti njen vokal navirala su brojna pitanja: Zašto je tako čudna? Kakav joj je to glas? Jeli tonac nešto zeznuo? Zašto se dečki iz benda dobro čuju dok pjevaju, a ona ne? Zašto se oni kao prateći vokali bolje čuju od nje? Zašto toliko improvizacija pjesama kojima one postaju gotovo neprepoznatljive? Što bi bilo da publika nije toliko pozitivna i ne pjeva, ne s njom, već umjesto nje?...

I tako do trenutka dok nisam odlučila promatrati na sve kao na šaljivi skeč, s Macy u njenim haljinicama i perju u glavnoj ulozi i četiri kostimirana lika kao sporednim glumcima čija je uloga da svojom svirkom odvrate pažnju od glavnog lika.

U nekih sat vremena uspjela sam prepoznati sve njene veče hitove, od kojih su neki njenom izvedbom izgubili svaku draž. I ponovno su krenula pitanja: Što joj se dogodilo? Zna li kako zvuči? Zar je stvarno htjela da sve to tako ispadne?...

I dalje ne znam, ali značajno je da je na početku koncerta, nazovimo to otpjevala, ”Creap”, a na kraju nešto što je trebalo biti ”My Way”. Možda nam je i time poslala kakvu poruku?

AS Paulić

Objavljeno 12.03.2017.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles