Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Što to kaže Dubioza Kolektiv?

Što to kaže Dubioza Kolektiv?Šesti studijski album grupe Dubioza Kolektiv, ”Apsurdistan”, samo što nije izašao, a najavljuje ga pjesma ”Kažu”.

Kažu da je prvi singl s albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti, kažu iz Dubioze.

”Pjesma ”Kažu” inspirirana je opće prihvaćenim ”istinama” kojima smo svakodnevno bombardirani putem medija, reklama, okoline, bliže i dalje rodbine. Te ”istine” su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama ili glasinama i imaju malo ili nimalo temelja u stvarnim činjenicama. Pomoću magične riječi ”kažu” nadoknađuje se nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, okolina, svijet) misli, pretpostavlja se da je istina a od pojedinca se očekuje da napravi ono što ta većina Kaže- objašnjavaju dečki iz Dubioze.

Dubioza Kolektiv bosanskohercegovački je bend osnovan 2003. godine. U deset godina izdali su 6 albuma, nastupali u skoro svim državama Europe i šire, slove kao najbolja koncertna atrakcija a najpoznatiji su po hitovima poput ”Šuti i trpi”, ”Blam”, ”Kokuz”, ”Walter”, ”Balkan funk”, ”U.S.A.”. Svakim novim albumom oduševljavaju sve veći broj poklonika, a prostori u kojima se njihovi koncerti održavaju redovito su premali za sve željne njihova zvuka.

Ta mješavina reggae, ska, dub i rock glazbe uz socijalno-političke tekstove savršena je kombinacija koja je svoj put pronašla do stotine tisuća slušatelja.

Posljednji album namijenjen regionalnom tržištu, ”5 do 12”, Dubioza je doslovno poklonila, stavivši cijeli album na besplatan download preko svoje stranice.

Album je do danas ”skinut” impozantnih 350.000 puta a zanimljivo je da se album, iako besplatan na internetu, našao i u fizičkoj prodaji, zbog želje fanova za CD izdanjem.”5 do 12” je i u tom području zabilježio odlične reakcije pa je logično da će slična priča pratiti i njihov novi album, ”Apsurdistan”. U ponedjeljak, 15. travnja, Apsurdistan će ugledati svjetlo dana na stranici www.dubioza.org a izlazak će pratiti i fizičko izdanje u svim zemljama regije.

Više informacija o novom albumu bend će objaviti 1. travnja, na dan kada će se premijerno predstaviti animirani spot za pjesmu ”Kažu”.

Dubioza će i ovog ljeta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a među ostalim, potvrđeni su nastupi na Sziget festivalu u Mađarskoj, Schengenfestu u Sloveniji, Lowlands festivalu u Nizozemskoj, Festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj, FMM Sines festivalu u Portugalu, Festivalu Rencontres et Racines u Francuskoj i mnogim, mnogim drugima. Sve potvrđene datume turneje benda možete naći na adresi http://dubioza.org/events/.

Najavu spota i singla možete pogledati ovdje.

Objavljeno 05.04.2013.

Vremeplov

Svakako da će razlike između filtriranih studijskih uradaka i javnog nastupa itekako biti, no - ne postoji li razlike između filma i teatra? Trenutak nastupa nosi i tremu i bljesak.
Luka Milas (Florijan)