Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stoner doom koncert u Močvari

Stoner doom koncert u Močvari31.07.2022. Močvara vam dovodi pravu glazbenu atrakciju, talijansku grupu Messa koja u svojem stilu spaja doom, drone, dark jazz, stone, black metal, ali i blues muziku.

Naizgled nespojivi, svi ti glazbeni stilovi u izvedbi Messe stvaraju jedinstven zvuk, a bend nosi sjajna pjevačica Sara Bianchin.

Messa je s radom počela 2014. godine, a od početka svojeg rada nsu robovali žanrovskim podjelama već su svoj zvuk bazirali na različitim utjecajima koje su članovi benda imali te ih spojili u unikatnu cjelinu.

Samo nabrajanje izvođača poput Windhand, Bohren Und Der Club Of Gore, The Devil’s Blood, Jex Thoth, Angelo Badalamenti, Bell Witch, Pentagram, Sabbath Assembly, Urfaust, Johna Coltranea ili Aluka Todola dovoljno govori o tome koliko široko bend odlazi, a zanimljivo je kako i svaki njihov album zvuči drukčije od onog prethodnog.

Prvi album ”Belfry” (2016.) je tako imao okultnu notu, drugi ”Feast For Water” (2018.) je više crpio snagu iz mračne atmosfere i dark jazza, dok je posljednji ”Close” (2022.) naslonjen na razigranije gitarske dionice, ali i folk, odnosno kako sami kažu pan-mediteranske, utjecaje. Ipak upečatljivi glas Sare Bianchin nosi Messu od početka rada, a njihov miks stilova i sjajne koncertne izvedbe donijele su bendu popularnost diljem svijeta.

Uz Messu na ovom će koncert svirati i nizozemska grupa Laster. Iako svoju glazbu opisuju kao ’opskurna muzika za plesanje’, ova grupa njeguje black metal uz jasno naglašene post-metal elemente i izlete u psihodelične te pomalo shoegaze vode. U svojoj karijeri do sada su objavili tri albuma od kojih je posljednji ”Het Wassen Oog” iz 2019. godine.

Objavljeno 29.07.2022.

Vremeplov

Ne primam dobro komplimente. Uvijek spustim glavu, pobjegnem negdje i pokušam to zaboraviti što prije.
Laurie Anderson