Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pixies - Where is my Mind?

Pixies - Where is my Mind?Jedna od ponajboljih američkih rock postava iz osamdesetih godina prošlog stoljeća zasigurno su legendarni Pixies, osnovani u američkom gradu Bostonu (Massachusetts, SAD) 1985. godine. Kao inicijalne uzore navode folk pjevače Peter, Paul and Mary, hardcore punk bandove, Davida Bowieja, i Hüsker Dü.

Pixies su uz The Replacements i Husker Du možda najbitnija postava američkog rocka osamdesetih godina, izravno su odgovorna za povratak gitarističkog rukopisa u novi rock-mainstream, dolazak grungea iz Seattlea i procvat nezavisne rock scene devedesetih.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 16.01.2007.

Messerschmitt - Sve te maksimalne rock’n’roll godine

Messerschmitt - Sve te maksimalne rock’n’roll godineMesserschmitt su oformljeni u Puli krajem 1987. godine na inicijativu gitariste i pjevača Mire Kusačića. Prva MC ’Lussy’ snimljena je 1988. u istarskom gradiću Žminju nakon koje stižu prve pohvale i mnogi nastupi širom bivše Jugoslavije. 1989. Messerschmitt dospijeva u finale YURM-a (’YU rock momenta’), najvećeg festivala novih bendova bivše Jugoslavije.

1990. izlazi prvi LP ’Foxxin’ snimljen u Puli, dočekan uz bezrezervnu podršku kritike i publike sklone garažnom rock zvuku. Tiraž je rasprodan u kratkom roku i nikada nije doštampavan zbog raspada diskografske kuće Blind Dog Records. ’Foxxin’ se općenito smatra jednim od neponovljivih i krucijalnih izdanja rock glazbe s ovih prostora.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 13.01.2007.

AC/DC - Sex, cuga i hard rock

AC/DC - Sex, cuga i hard rockGrmljavina distorziranih rifova grupe AC/DC postala je jedan od najutjecajnijih rock zvukova tamo negdje od kraja sedamdesetih godina. Bend je osnovao 1973. u Australiji gitarist Malcom Young nakon raspada svog prijašnjeg benda ”The Velvet Underground” (ali ne ”onih” Lou Reedovih Velveta). S Agnusom, svojim mlađim bratom, kao gitaristom, bend je nastupao uglavnom po lokalnim klubovima. Budući da je Agnus tada imao samo 15 godina, sestra im je predložila da on nastupa u svojoj školskoj uniformi, a upravo je to kasnije postalo njihov zaštitni znak. U toj fazi bend je izdao single ”Can I Sit Next to You” bivšim članom Easybeatsa Harryem Vandom i najstarijim bratom Georgeom Youngom kao producentom.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 12.01.2007.

Vremeplov

Osjećam da me nitko ne može dodirnuti dok god govorim istinu.
Henry Rollins