Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Open air festivali

Open air festivaliBog je čovjeku na Zemlji podario četiri godišnja doba. Čovjek se shodno atmosferskim uvjetima u tim godišnjim dobima i ponašao. Ujesen bi brao grožđe, zimi bi se zavukao u kuću, u proljeće bi se zaljubljivao. A ljeti, ljeti bi skupio ekipu i zapalio na neki opaki open air!

Glazba je stvorena kako bi se ljeti izvodila na otvorenom. Jer gotovo da ne postoji ništa što bi se moglo usporediti sa feelingom koji te pere dok se okružen sa desetak tisuća svojih najboljih prijatelja kreveljiš na prostranoj livadi okupanoj suncem i pjevaš ono što ćeš za dvadesetak godina zvati himnama svoje mladosti. Jasno je iščitati kako su ljetni festivali, puno, puno više od glazbenog događaja. Oni su zapravo savršeno okupljanje ogromnog broja srodnih duša, a samim time i nezaobilazni sociološki fenomen koji na cjelokupno društvo ima ogroman utjecaj.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 22.09.2005.

CD-DVD recenzije 9.2005.

CD-DVD recenzije 9.2005.Tracy Chapman - ”Where You live”

[Elektra/Atlantic 2005]

U ponedjeljak 12. rujna Tracy Chapman je objavila sedmi studijski album ”Where You Live”.

Album su producirali Chapman i Tchad Blake, koji je do sad surađivao sa mnogim poznatim imenima kao što su Tom Waits, Peter Gabriel, Elvis Costello, Pearl Jam i drugi.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 16.09.2005.

Malleus maleficarum ili o ”uzvišenosti” skolastike

Malleus maleficarum ili o ”uzvišenosti” skolastikeU nedavnom nedjeljnom broju Novog lista 14.kolovoza 2005. u osvrtu Zlatka Crnčeca pod nazivom ”Rock? Eto vraga skok na skok” se iznosi teza da se crkvenjaci bolje ostave napada na rock muzičare konkretno Marilyn Mansona, jer je rock muzika banalna u odnosu na filozofiju Tome Akvinskog.

Jasno rock muzika nije filozofski sistem ili neki znanstveni rad, ali posjeduje određenu umjetničku vrijednost (pogotovo grupa Black Sabbath, koju autor članka podcjenjuje, a zaboravlja ili ne zna da je ta grupa izvršila ogroman utjecaj na zvuk rocka, poglasnivši ga i pristup skladanja u rocku kombinacijom blues pentatonike sa klasikom, naglim promjenama tempa i dinamike tako ne tipičnim za rock muziku tog vremena).
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 15.09.2005.

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)