Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rizzi Cesare - The Beatles

Rizzi Cesare - The Beatles”Ovo je samo još jedna knjiga o Beatlesima”, obeshrabrujući je komentar koji obično čuju autori koji se spremaju napisati još jednu knjigu o Beatlesima. Točno je da je o njima i njihovoj glazbi, kao i o svemu onome stoje bilo u vezi s njima - izravno ili neizravno, izbliza ili izdaleka, čak vrlo izdaleka - sve već napisano, ali je točno i to da se i dalje piše. O tome paradoksu napisane su svakojake knjige: čudne, neobične, nevjerojatne, koje prividno nemaju svoju publiku. Baš kao što je i gospodin Smith rekao za Beatlese 1. siječnja 1962.: ”Oni nemaju publiku.” Oboje su međutim ušli u povijest: on kao ”čovjek koji je odbio Beatlese ”, a oni kao najpoznatiji sastav na svijetu.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 21.08.2006.

Viva vecchia Croazia! - Zatrt će nam se nacija!

Viva vecchia Croazia! - Zatrt će nam se nacija!Svijet je pun crnila! Uključiš li radio ili TV ili pak otvoriš dnevne novine, na tebe se svali gomila groznih događanja. Stalno netko nekoga kolje, tlači, napada, bombardira, ljudi ugibaju kao muhe… Stalno netko nekoga potkrada, siluje, mlati, sakati i gazi. Imaš osjećaj da si zalutao na Boshovo platno!
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 19.08.2006.

Jesus & Mary Chain - I mrze i vole Rock’n’Roll

Jesus & Mary Chain - I mrze i vole Rock’n’RollNakon raspada grupe Jesus and Mary Chain krajem 90-ih, uslijedilo je, kao i u većini slučajeva u glazbenom biznisu, reizdavanje i ”popunjavanje” diskografije. Od silnih albuma ipak treba izdvojiti presjek najboljih singlova (UK i USA), soundtrack pjesama i općenito ključnih pjesama legendarnih Škota iz 2002. godine. Kompilacija se zove ”21 singles”, ali da se nešto u cijeloj stvari pitalo braću Reid, vjerojatno bi se zvala ”Greatestfuckinghits” ili, što je još vjerojatnije, ne bi uopće bila objavljena.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 17.08.2006.

Vremeplov

Kada se budu osvrtali na mene, želim da me se sjećaju ne po svim mojim ženama, iako samih imao nekoliko, i svakako ne po jednoj od mojih velikih kuća ili novcu koji sam zaradio i potrošio. Želim da me jednostavno pamte po mojoj glazbi.
Jerry Lee Lewis