Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joy Division - Pioniri tamnog zvuka

Joy Division - Pioniri tamnog zvukaJoy Division utjecajni je engleski post-punk band formiran u Engleskoj. Bio je to prvi band punk pokreta koji svojim glazbenim izričajem više nije naglašavao srdžbu i energiju nego ugođaj, ekspresiju i izražavao raspoloženje, čime je udario temelje alternativne i gothic rock glazbe 80-tih godina.

Usprkos dosta tvrdom i sirovom početku kojim se nije razlikovao od drugih punk bandova na tadašnjoj sceni, Joy Division je, nakon što je u svoju glazbu uključio i sintesajzer sve više naglašavajući melodioznost prožetu introvertnim i melankoličnim tekstovima frontmena grupe Iana Curtisa, usmjerio dio punk pokreta prema alternativnoj glazbi kasnijih godina.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 02.04.2007.

Elvis Jackson - Eksplozivni ska reggae punk metal rock

Elvis Jackson - Eksplozivni ska reggae punk metal rockU Hrvatsku ponovno dolazi grupa Elvis Jackson, vedra i atraktivna koncertna atrakcija iz Slovenije. Na ovoj vikend turneji po prvi put nastupa u Dubrovniku (Orlando) i Rijeci (Palach), a u Sarajevu se je odazvala pozivu za nastup na dobrotvornom koncertu za djecu oboljelu od raka i leukemije. Elvis Jackson, do izlazka novog – četvrtog albuma – predstavljaju album ’Summer Edition’.

U deset godina, koliko Elvisi djeluju snimili su tri albume (i remasterizirano ponovno izdanje prvog albuma), pet video spotova, odsvirali preko pet stotina koncerta, sudjelovali na više kompilacija i primili više glazbenih nagrada.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 17.03.2007.

CD-DVD recenzije 3.2007.

CD-DVD recenzije 3.2007.Neil Young & Crazy Horse - ”Live At The Fillmore East”
Reprise (1970)

”Live At Fillmore East” je jedan od niza neobjavljenih ”zametnutih” Youngovih albuma koji površnim opisom spada u kategoriju Dylanovih ”Bootleg series” izdanja - pravi biser, ne nužno samo za zagrižene fanove Youngove ”uštekane” poetike, prljavog zvuka njegovog Gibsona (tip za git-freakove: Gibson Les Paul Goldtop Old Black Model 1953.) i nabrijane prateće skupine Crazy Horse. Upravo je 1970. godina kada je zabilježen koncert u, i danas cijenjenom, Fillmore Eastu bila ključna za njegov rad s ovim bendom, mada je tada formalno još bio član folk formacije ”Crosby, Stills, Nash, and Young”. Tada je to bila promotivna turneja njegovog drugog samostalnog abuma ”Everybody Knows This Is Nowhere” gdje je kao protutežu prepoznatljivom akustičnom zvuku premijerno predstavio danas kultne a vrijeme će pokazati, i iznimno vjerne Crazy Horse.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 14.03.2007.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)