Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rock glazba je najpopularnija u Americi

Rock glazba je najpopularnija u AmericiPrema najnovijim statističkim podacima iz siječnja ove godine, rock glazba je najpopularniji žanr u Americi u 2006. godini. Od 1.1 milijardu prodanih izdanja u protekloj godini, čak 170.7 milijuna je iz ovog žanra. Na drugom mjestu po broju prodaje se nalazi R&B sa 117 milijuna, dok je na trećem mjestu alternativna glazba sa čak 109 milijuna prodatih izdanja.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 02.01.2007.

Intervju: Miroslav Evačić - Etno junak iz doline bluesa

Intervju: Miroslav Evačić - Etno junak iz doline bluesaPod novom etiketom Croatian Roots Music, Croatia Records objavila je novi album Miroslava Evačića pod nazivom ’’Fulmination”, koji je već najavljen singlom “Ja sam junak iz doline”, pjesmom koja je podravski narodni klasik, a koju je otpjevao na ovogodišnjem festivalu u Neumu.

Miroslav Evačić, podravski etno bluser, jedna je od najzanimljivijih glazbenih ličnosti hrvatske etno scene, te čovjek koji je svoj glazbeni opus već plasirao i izvan granica naše domovine.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 01.01.2007.

The Stooges - Mahniti bučni čudaci

The Stooges - Mahniti bučni čudaciThe Stooges nastaju 1967. u gradu Ann Arbor država Michigan. U početku su se zvali Psychedelic Stooges. Sastav je osnovao James Osterberg poznatiji kao Iggy Pop nakon što je izbačen s University of Michigan. The Stooges su bili rock bend, ali ih mnogi svrstavaju pod protopunk i protometal jer su znatno utjecali na razvoj punk rocka i heavy metala.

Ime Iggy dobiva po svom prijašnjem sastavu ”The Iguanas”. Kkako mu sviranje nije polazilo za rukom, shvatio je da svoje potpuno ludilo i opčinjenost rock glazbom može izraziti jedino kroz totalni kaos kojeg standardni blues obrasci ne mogu dočarati, iz Chicaga se vraća u Detroit samo s jednom idejom - osnivanjem beskompromisnog rock sastava koji će svirati nešto potpuno ludo, sumanuto i u ondašnje vrijeme izvan svih rock principa.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 16.12.2006.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)