Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Doors - Riders On The Storm

The Doors - Riders On The StormJohn Densmore, nekadašnji bubnjar grupe The Doors koja je, ponajviše zahvaljujući svom pjevaču Jimu Morrisonu, ostavila neizbrisiv trag na rock glazbi dvadesetog stoljeća ali i u pop-kulturi i njezinoj ikonografiji, objavio je 1989. svoju intimnu ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu. ”Riders On The Storm - moj život s Jimom Morrisonom i grupom The Doors” četvrta je knjiga u IBS-ovoj biblioteci Knjigafon, a u knjižarama će se moći nabaviti od 20.12.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 29.12.2005.

Utjecaji voodoo religije na rock muziku i suvremenu filozofiju

Utjecaji voodoo religije na rock muziku i suvremenu filozofijuAmerička rock grupa Janes Addiction je godine 1990. snimila album «Ritual de lo Habitual» kojeg slobodno možemo nazvati njihovim remek djelom i jednim od najboljih rock albuma ikad snimljenih. Album je koncipiran tako da se na prvoj strani ploče (vidi se da je album bio namjenjen vinilu) nalaze funk rock metal pjesme, primjerice hit «Been cought stealing». Ipak najbolji dio albuma je druga strana gdje se nalaze psihodelične kompozicije koje toliko hipnotički utječu čovjeka da slušajući ih bude jednostavno uvučen u muziku i osjeća se bestjelesno spojen sa svemirom. Sigurno je neka magija u điru. Pa zapravo i je, jer na stražnjoj strani omota se nalaze prikazani razni voodoo mirisi, voodoo predmeti i sve ostale stvari koje su potrebne za voodoo rituale. Pa (don Kačunko zeleni od zavisti) čak i ako sam začaran voodoo magijom super mi je.

Da bi nam bilo jasnije koje nam sile donose takvu ugodu prilikom slušanja navedenog albuma moramo vidjeti što je to upće voodoo.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 22.12.2005.

Bob Dylan - ”Spomenar”, knjiga i interaktivni životopis

Bob Dylan - ”Spomenar”, knjiga i interaktivni životopisSPOMENAR BOBA DILANA 1953-1966 (rijetke fotografije, rukopisi pjesama, audio CD i još mnogo toga) je knjiga koja neće smjeti nedostajati u zbirci niti jednog ljubitelja glazbe. Ovaj predivno ilustriran interaktivni životopis prikazuje nam jedno od najvažnijih razdoblja Dylanove karijere, silno bogato zbivanjima i od presudnog utjecaja na njegov daljnji umjetnički razvoj.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 21.12.2005.

Vremeplov

Cijelokupni smisao i ideja poezije tjeraju me u smijeh.
Frank Zappa