Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sudionicima Nišvilla – BJO i Oscar za muziku

Sudionicima Nišvilla – BJO i Oscar za muziku Još jedna potvrda izuzetno visokog rejtinga Brussell Jazz Orchestra koji će nastupiti na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu je i “Oskar” za muziku koji je snimio ovaj big bend.

Film “The Artist” francuskog redatelja Michela Hazanaviciusa, koji je imao devet nominacija, na dodjeli nagrada Američke filmske akademije u Los Angelesu 26.02., dobio je pet Oscara i to u većini najvažnijih kategorija: najbolji film, režija, glavna muška uloga (Jean Dujardin), kostim i originalna muzika koju je napisao Ludovic Bource a izveli je Brussels Jazz Orchestra i Briselska filharmonija.

Ovaj film je inače pobrao skoro sve glavne nagrade na najprestižnijim evropskim filmskim festivalima, prije desetak dana je dobio i španjolsku nagradu Goja za najbolji evropski film, a sredinom siječnja tri Zlatna Globusa: najbolja komedija - mjuzikl, najbolji glumac i najbolja originalna muzika.

Iako je “Umjetnik”, inače nijemi film u kojem samim tim muzika ima veoma važnu ulogu, sniman u USA (Los Angeles) – kompletan soundtrack je sniman u travnju prošle godine u Belgiji (čuveni “Studio 4 at Flagey and the Bijloke” u Gentu).

Podsjećamo da će Brussell Jazz Orchestra 17.08. na Nišvilu zajedno sa dvoje vrhunskih vokala Mariom Joao i Davidom Linxom izvesti program “A Different Porgy, Another Bess” sastavljen od kompozicija iz čuvene opere Georga Gershvina “Porgi i Bess”. Istoimeni album pojaviti će se u ožujku na etiketi “Naive”.

Objavljeno 01.03.2012.

Vremeplov

Dok ne odeš tamo gdje te niko ne zna, gdje ih boli kurac ko si i odakle si, gdje jedva skrpiš putne troškove, džabe ti je i My Space i MTV, nema te care, nema. Sviraj pred ogledalom i viči O-je!
Damir Avdić