Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sunnysiders i Vorih Blues Band na Hrvatskom Radiju2

Sunnysiders i Vorih Blues Band na Hrvatskom Radiju2Hrvatske Blues Snage predstavljaju pobjednike drugog Hrvatskog Blues Challenga duo Sunnysiders i sastav Vorih Blues Band, te sastav Carl Reuter & The Harpoons iz kojeg dolazi najbolji gitarista Challenga - Vicko Franić.

Koncert pobjednika Challenga održati će se 21.02.2011. uživo na Hrvatskom Radiju 2. program u Studiju ”Bajsić” uz prijenos na HRT Plus.

Početak je u 20h, ulaz slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta pozivom na broj telefona 060 506 606.

SUNNYSIDERS, duo koji čine Boris Hrepić-Hrepa i Antonija Vrgoč-Ro La glazbeno surađuju više od dvije godine. Hrepa je glazbenu karijeru započeo 1981. u L.B. Blues bandu, osnivač je i član Daleke obale, a surađivao je sa nizom hrvatskih glazbenika i iza sebe ima snimljenih 12 nosača zvuka.

Aktivno se bavi i slikanjem. Ro La (1981.) se od djetinjstva bavi pjevanjem, nastupala je u nekoliko kulturno-umjetničkih društava, jedno je vrijeme pjevala profesionalno kao prateći vokal hrvatsko-bosanskoj rok grupi Teška Industrija. Na drugom Hrvatskom Blues Challengu duo Sunnysiders pobijedio je u kategoriji solo/duo, izvodi većinom autorske pjesme te obrade klasika bluesa.

Uz Robert Johnson’s Backbone koji je Hrvatske Blues Snage i Hrvatsku predstavljao u Memphisu na 27th Međunarodnom blues takmičenju (IBC) u kategoriji grupe, Sunnysiders su branili boje Hrvatske u kategoriji solo/duo i probili se u polufinale među 32 izvođača iz svijeta u svojoj kategoriji.


VORIH BLUES BAND djeluje nekoliko godina i svira autorski materijal osnivača sastava Dubravka Voriha. CD pod nazivom ”Blues de Ville” u izdanju Aquarius Recordsa objavljen je krajem studenog 2010. a Vorih se na albumu predstavlja kao pjevač, bas gitarista, ali i skladatelj: autor glazbe i tekstova.

Vorih iza sebe ima brojne glazbene projekte, vrijedi izdvojiti njegovu diskografsku aktivnost sa bandom New Tribe i albume Mr. Clean i Catwalk te album Two Faces of Jazz and Soul. Sa Dubravko Vorih Quintetom, objavio je album Live in Sax. Kao pobjednici drugog Hrvatskog Blues Challenga u kategoriji grupa Vorih Blues Band otvorili su ovogodišnji 11. festival Century of Blues održan u B.P. Clubu a redovno nastupaju u klupskim programima blues večeri u Zagrebu.

Uz Dudu Voriha band se sastoji od slijedećih glazbenika: Neno Kos-Ferzo - električna gitara Jurica Leikauff – klavijature Dražen Scholz, bubnjevi, te za ovu priliku upotpunjeni puhačima Mario Bočić - saxofon i Branko Sterpin - truba.


CARL REUTER & THE HARPOONS projekt čija je ideja s realizacijom krenula krajem 2009. kada su se upoznali engleski blues glazbenik sa hrvatskom adresom Carl Reuter i Predrag Lovrinčević, pjevač i usnoharmonikaš splitskog Harpoon Blues Banda. Taj susret urodio je idejom da se originalne Reuterove pjesme, koje on inače izvodi samostalno pre aranžiraju i prilagode formi sastava.

Nakon intenzivnog rada rezultat je dvostruki album pod nazivom BLUES ON 1 & 2. koji su izdali u promotivnoj nakladi. Britanac Carl Reuter, putnik, pisac, bivši diplomat, danas blueser i kantautor, zaljubljuje se u Dalmaciju te sa svojom suprugom Hrvaticom prije nekoliko godina, nakon više nego avanturističkog života mijenja mjesto boravka i doseljava se na otok Čiovo kraj Splita.

U Hrvatskoj snima solo album i te ubrzo nastupa samostalno, kako kod nas tako i u inozemstvu. Splitski Harpoon Blues Band nastao je u proljeće 2006., i nakon više od 400 nastupa u Hrvatskoj ali i van njenih granica, uživaju status najagilnijeg i jednog od najboljih hrvatskih blues bandova. Rado su viđeni na blues festivalima jednako kao i u klubovima, na bajkerskim susretima i drugim druženjeima. Iskren i beskompromisan pristup bluesu odlika su Harpoon Blues Banda, a u Carl Reuteru našli su glazbenog istomišljenika, te svome dosadašnjem radu dodali zadnju kockicu koja je upotpunila mozaik- autorski izričaj. Vicko Franić, gitarista Harpoon Blues Banda, proglašen je najboljim gitaristom drugog Hrvatskog Blues Challenga. Gitaru svira 10-tak godina, i u tom periodu, unatoč istraživanju različitih glazbenih žanrova, ljubav prema bluesu i rocku odvukla ga je na tu stranu.

Članovi Harpoon Blues Banda: Predrag Lovrinčević - usna harmonika, vokal, Ivan Gilić - klavijature,vokal, Joško Radić – bubnjevi, Duje Čoko - bas gitara, Vicko Franić - električna gitara

Objavljeno 17.02.2011.

Vremeplov

Svo to školovanje nikada te ne pripremi za stvarni život.
Juliette Lewis