Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sunnysiders i Vorih Blues Band na Hrvatskom Radiju2

Sunnysiders i Vorih Blues Band na Hrvatskom Radiju2Hrvatske Blues Snage predstavljaju pobjednike drugog Hrvatskog Blues Challenga duo Sunnysiders i sastav Vorih Blues Band, te sastav Carl Reuter & The Harpoons iz kojeg dolazi najbolji gitarista Challenga - Vicko Franić.

Koncert pobjednika Challenga održati će se 21.02.2011. uživo na Hrvatskom Radiju 2. program u Studiju ”Bajsić” uz prijenos na HRT Plus.

Početak je u 20h, ulaz slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta pozivom na broj telefona 060 506 606.

SUNNYSIDERS, duo koji čine Boris Hrepić-Hrepa i Antonija Vrgoč-Ro La glazbeno surađuju više od dvije godine. Hrepa je glazbenu karijeru započeo 1981. u L.B. Blues bandu, osnivač je i član Daleke obale, a surađivao je sa nizom hrvatskih glazbenika i iza sebe ima snimljenih 12 nosača zvuka.

Aktivno se bavi i slikanjem. Ro La (1981.) se od djetinjstva bavi pjevanjem, nastupala je u nekoliko kulturno-umjetničkih društava, jedno je vrijeme pjevala profesionalno kao prateći vokal hrvatsko-bosanskoj rok grupi Teška Industrija. Na drugom Hrvatskom Blues Challengu duo Sunnysiders pobijedio je u kategoriji solo/duo, izvodi većinom autorske pjesme te obrade klasika bluesa.

Uz Robert Johnson’s Backbone koji je Hrvatske Blues Snage i Hrvatsku predstavljao u Memphisu na 27th Međunarodnom blues takmičenju (IBC) u kategoriji grupe, Sunnysiders su branili boje Hrvatske u kategoriji solo/duo i probili se u polufinale među 32 izvođača iz svijeta u svojoj kategoriji.


VORIH BLUES BAND djeluje nekoliko godina i svira autorski materijal osnivača sastava Dubravka Voriha. CD pod nazivom ”Blues de Ville” u izdanju Aquarius Recordsa objavljen je krajem studenog 2010. a Vorih se na albumu predstavlja kao pjevač, bas gitarista, ali i skladatelj: autor glazbe i tekstova.

Vorih iza sebe ima brojne glazbene projekte, vrijedi izdvojiti njegovu diskografsku aktivnost sa bandom New Tribe i albume Mr. Clean i Catwalk te album Two Faces of Jazz and Soul. Sa Dubravko Vorih Quintetom, objavio je album Live in Sax. Kao pobjednici drugog Hrvatskog Blues Challenga u kategoriji grupa Vorih Blues Band otvorili su ovogodišnji 11. festival Century of Blues održan u B.P. Clubu a redovno nastupaju u klupskim programima blues večeri u Zagrebu.

Uz Dudu Voriha band se sastoji od slijedećih glazbenika: Neno Kos-Ferzo - električna gitara Jurica Leikauff – klavijature Dražen Scholz, bubnjevi, te za ovu priliku upotpunjeni puhačima Mario Bočić - saxofon i Branko Sterpin - truba.


CARL REUTER & THE HARPOONS projekt čija je ideja s realizacijom krenula krajem 2009. kada su se upoznali engleski blues glazbenik sa hrvatskom adresom Carl Reuter i Predrag Lovrinčević, pjevač i usnoharmonikaš splitskog Harpoon Blues Banda. Taj susret urodio je idejom da se originalne Reuterove pjesme, koje on inače izvodi samostalno pre aranžiraju i prilagode formi sastava.

Nakon intenzivnog rada rezultat je dvostruki album pod nazivom BLUES ON 1 & 2. koji su izdali u promotivnoj nakladi. Britanac Carl Reuter, putnik, pisac, bivši diplomat, danas blueser i kantautor, zaljubljuje se u Dalmaciju te sa svojom suprugom Hrvaticom prije nekoliko godina, nakon više nego avanturističkog života mijenja mjesto boravka i doseljava se na otok Čiovo kraj Splita.

U Hrvatskoj snima solo album i te ubrzo nastupa samostalno, kako kod nas tako i u inozemstvu. Splitski Harpoon Blues Band nastao je u proljeće 2006., i nakon više od 400 nastupa u Hrvatskoj ali i van njenih granica, uživaju status najagilnijeg i jednog od najboljih hrvatskih blues bandova. Rado su viđeni na blues festivalima jednako kao i u klubovima, na bajkerskim susretima i drugim druženjeima. Iskren i beskompromisan pristup bluesu odlika su Harpoon Blues Banda, a u Carl Reuteru našli su glazbenog istomišljenika, te svome dosadašnjem radu dodali zadnju kockicu koja je upotpunila mozaik- autorski izričaj. Vicko Franić, gitarista Harpoon Blues Banda, proglašen je najboljim gitaristom drugog Hrvatskog Blues Challenga. Gitaru svira 10-tak godina, i u tom periodu, unatoč istraživanju različitih glazbenih žanrova, ljubav prema bluesu i rocku odvukla ga je na tu stranu.

Članovi Harpoon Blues Banda: Predrag Lovrinčević - usna harmonika, vokal, Ivan Gilić - klavijature,vokal, Joško Radić – bubnjevi, Duje Čoko - bas gitara, Vicko Franić - električna gitara

Objavljeno 17.02.2011.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich