Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sunnysiders objavili novi album ”27 Stitches”!

Sunnysiders objavili novi album ”27 Stitches”!Hrvatski blues majstori Sunnysiders prije tri godine objavili su vrhunski blues album ”The Bridges” koji je oduševio ne samo domaće i regionalne zaljubljenike u blues, već i svjetsku kritiku.

Sve to potvrdili su brojni specijalizirani blues magazini diljem svijeta s objavljivanjem recenzija punih hvalospjeva, ali i uvrštavanjem singlova sa spomenutog albuma na brojnim radijskim top listama, ali i blues playlistama na Spotifyju te ostalim streaming servisima.

Sada, tri godine nakon objave svog hvaljenog prethodnika i nedavno objavljenog optimističnog singla ”Shake and Shiver” Sunnysiders su nas počastili novim eklektičnim blues remek-djelom ”27 Stitches” u koji su utkali sve svoje emocije i nastavili slijediti glazbeni put koji treba svakoj pjesmi.

Novo izdanje objavljeno na crnom LP-u, CD-u i u digitalnom obliku, koje je već sada krenulo prikupljati sjajne recenzije iz brojnih svjetskih blues magazinima, može se pohvaliti istim, ali opet i drugačijim pristupom od prethodnog.

Primjerice, miksanje albuma ”The Bridges” finalizirano je u Memphisu, samo nekoliko dana prije nego što je pandemija koronavirusa zatekla cijeli svijet i potresla baš sve kroz period od dvije i pol godine, a upravo se novi album ”27 Stitches” koji je ovoga puta finaliziran u Parizu suočava sa svim posljedicama ove pošasti.

„Pariz“ i „Većinom“ najavili su novi studijski album Pipsa imena „Vesna“ koji stiže 17. listopada. To je prvo dugačko izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-djela „Walt“. Prvi koncerti na kojima će se nove pjesme moći čuti uživo nakon objave planirani su od 7. do 11. studenog u zagrebačkom klubu Sax. Petodnevna rezidentura Pipsa u Palmotićevoj je rasprodana.

”Album ’27 Stitches’ uglavnom govori o posljedicama korone koja je obilježila našu zemaljsku kuglu. Svijet se promijenio, ali i ljudi. Pjesme nisu o virusu, bolesti, bolnicama, cjepivu, zavjeri i svemu tome. Oni se tiču ​​nas, preživjelih, i najranjivijeg dijela nas, našeg srca i duše. Imamo rane, imamo šavove i imat ćemo ožiljke. Bole nas šavovi na srcu i šavovi na duši. Mnogi ljudi su se promijenili, a da toga nisu bili svjesni. Izgledaju isto, govore isto, hodaju isto, ali se ne ponašaju isto. I onda ponekad neki od njih povrijede jedni druge, čak i one najbliže, svoju braću, sestre, očeve, majke, bliske prijatelje... pa pjesme govore o nama, i o njima.” poručuju Sunnysiders.

Tijekom rada na novim pjesmama Hrepa i Rola su upoznali i odlične glazbenike. Prvi od njih je Luka Banić, senzibilni i moćni gitarist, koji se odmah pridružio sastavu svim srcem i dušom te s njima napisao čak dvije pjesme. Upravo naslovnicu albuma krasi stari i prenatrpani Mercedes iz Donjeg Dolca u Dalmaciji, koji pripada Lukinom stricu.

Na ljeto 2022. godine Sunnysiders su posjetili Dolac sa svojim blues prijateljima Mikeom Vernonom, legendarnim britanskim blues producentom i Michaelom Limniosom, grčkim blues ambasadorom i novinarom koji je okinuo fotografiju prepoznatljivog Mercedesa. Jedan od najboljih hrvatskih jazz i blues bubnjara, Miha Vlah, pridružio se bendu na bubnjevima samo par dana prije početka studijskog druženja, a otprilike na pola snimanja bendu se pridružio i multitalentirani glazbenik Tomi Novak te snimio svoje dionice na basu i Dobru.

Nakon što su Sunnysiders završili sa snimanjem i montažom, zaputili su se u pariški Studio 180, s prijateljem i producentom Mikijem Noplingom, u kojem je francuski inženjer zvuka Arnaud Bascunana napravio odličan posao s miksanjem i masteringom.


Objavljeno 18.10.2023.

Vremeplov

Možda ne vjerujem u samog sebe, ali vjerujem u ono što radim.
Jimmy Page (Led Zeppelin)