Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sunnysiders predgrupa Winteru

Sunnysiders predgrupa WinteruKao predgrupa na zagrebačkom koncertu Johnny Wintera 01.03.2012. u Tvornici nastupit će band Sunnysiders. Osnivač i lider Sunnysidersa, Boris Hrepić – Hrepa, glazbenu je karijeru započeo u studenom 1981. kada je kao član L.B. Blues banda izašao prvi put pred publiku u splitskom kultnom klubu, a nakon toga uspješnu karijeru ostvario je u 16-godišnjoj karijeri sa Dalekom Obalom, te sa The Obalom, da bi krug zatvorio vraćanjem svojim glazbenim korijenima i s pjevačicom i gitaristicom Antonijom Vrgoč, umjetničkog imena Ro La, osniva blues duo Sunnysiders.

Na 2nd Croatian Blues Challengeu Sunnysidersi u kategoriji solo-duo, izvodeći autorske pjesme na engleskom jeziku, pobjeđuju i na 27th International Blues Challengeu u Memphisu ulaze u polufinale, što je do sada najveći uspjeh udruge Hrvatske blues snage koja organizira Croatian Blues Challenge.

Po povratku u Hrvatsku Hrepi i Ro Li se pridružuju dva iskusna glazbenika: Goran Gubić- Hans (jedan od doajena splitske novovalne gitarističke scene osamdesetih, te danas autor filmske glazbe) na električnoj i akustičnoj gitari te i Igor Paradiš Šparka (dugogodišnji bubnjar grupe Pips, Chips & Videoclips) na cajonu i udaraljkama.

Band uvježbava svoje autorske pjesme, niz obrada blues standarda, a i pjesme koje nisu iz blues miljea i koje su prilagodili svom ritmičnom i melodičnom pitkom zvuku koji se ističe dvoglasnim pjevanjem i razigranošću aranžmana. Tijekom 2011. nastupaju na nekoliko blues festivala i u klubovima diljem Hrvatske gdje oduševljavaju publiku svojim zabavnim viđenjem bluesa. Prvog dana ljeta 2011. ulaze u splitski studio M.F., te tijekom ljeta snimaju dvanaest netipičnih i raznovrsnih autorskih blues pjesama, poštujući svoj zvuk s živih nastupa.

I eto, točno trideset godina poslije Hrepinog prvog nastupa, album prvijenac grupe Sunnysiders pod nazivom „Licence to Blues“ je pred vama. Osim kupovine albuma u nekoj od boljih prodavaonica ploča, najbolji način da ga poslušate je čuti Sunnysiderse uživo ispred blues legende Johnnyja Wintera u Tvornici.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 200 kuna. VIP ulaznice (sjedeća mjesta na VIP tribini) po cijeni od 300 kuna samo u sistemu Eventima.

Prodajna mjesta: Hard place – Šubićeva 55, Integral – pothodnik, Mega muzika – Vlaška 48, Free bird – Tratinska 50, Dancing bear – Gundulićeva 7, Aquarius – Varšavska 13, Dirty old shop – Tratinska 22, Tvornica kulture - Šubićeva 1, Zona - prolaz Neboder, Punkt - Trg Bana Jelačića 1a, Churchill shops: Avenue mall, City centar, Arena, King Cross, Daily News: Branimir centar, Gundulićeva 5, Hoto centar - Cvjetni trg, te na svim prodajnim mjestima eventima i online na www.eventim.hr

Objavljeno 14.02.2012.

Vremeplov

O marketingu i diplomci ekonomskog faksa malo znaju jer Rvacka je praksa drugačija od svega što su mnogi cijenjeni dr. i prof. Oec. i marketinga napisali u udžbenicima.
Anđelo Jurkas, glazbeni kritičar