Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sunnysiders pripremaju novu glazbenu poslasticu

Sunnysiders pripremaju novu glazbenu poslasticuPotvrđena je glazbena suradnja između blues rock benda Sunnysiders, predvođenog iskusnim autorskim snagama Borisom Hrepićem - Hrepom i Antonijom Vrgoč - Rolom i diskografske kuće Dancing Bear.

U 10 godina postojanja, otkad su autor, gitarist i usnoharmonikaš legendarne grupe Daleka obala, Boris Hrepić – Hrepa, i pjevačica te gitaristica Antonija Vrgoč Rola osnovali Sunnysiders, sastav je zabilježio brojne uspjehe. Već 2010.

Sunnysiders su u solo-duo kategoriji pobijedili na 2. Croatian Blues Challengeu te sljedeće godine predstavljali Hrvatske Blues Snage na 27. International Blues Challengeu u Memphisu. Time su postali prvi hrvatski predstavnici koji su prošli u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja.

Ponosni su vlasnici najslađeg singla, prvog blues vinila otisnutog na čokoladi kojeg su predstavili u Bruxellesu tijekom 5. European Blues Challengea, predstavljali su Hrvatsku i na 3. European Blues Challengu u Toulouseu dvije godine ranije, nastupali na Cahors Blues Festivalu i brojnim hrvatskim blues festivalima te otvarali nastupe nekih od najvećih imena u svijetu bluesa kao što su Johnny Winter, Ana Popović, Eric Sardinas, Manu Lanvin, Eric Noden & Joe Filisko te brojnih drugih.

Iza njih su tri sjajna studijska albuma: “Licence to Blues” (2011.), “10 Kartolina S Daleke Obale” (2016.) i “Click Play” (2017.). kojim su zaradili odlične kritike u Hrvatskoj, Europi te u Americi, gdje ga je posebno ishvalio američki blues magazin BluesBlast. Da su spremni ostaviti još snažniji potpis u povijesti hrvatskog bluesa govore planovi za objavu prvog singla i video spota koji će već sljedeći mjesec najaviti novo studijsko izdanje u nakladi Dancing Beara, o čemu više informacija donosimo uskoro.

Glazbene aktivnosti Sunnysiders započinju nastupom u sklopu open-air projekta HRT-a Sunčana strana Prisavlja, u petak, 04.09.2020. u društvu Be Sharp Banda i uz izravan prijenos na Trećem programu HTV-a. Obrazac za prijavu zainteresirana publika može pronaći na poveznici

Objavljeno 01.09.2020.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin