Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Super uho Festival dovodi u Močvaru Mac DeMarca

Super uho Festival dovodi u Močvaru Mac DeMarcaProšlo je već skoro tri godine od premijernog nastupa Maca DeMarca i njegovog benda u kinu Griču, svima koji su mu prisustvovali jednom od najzabavnijih i najveselijih koncerata tog 14. Žedno uho festivala.

U međuvremenu je izdao još dva nova studijska albuma, desetke EP-ova i demo izdanja, prevalio tisuće i tisuće kilometara odsviravši stotine rasprodanih koncerata i festivala, od malog benda od kojeg se puno očekuje postaje bend koji se željno iščekuje, a sada nam se ovo ljeto, 8. srpnja u Močvaru vraća promovirati prošlogodišnje studijsko izdanje ”Another One”.

Kanadski multi-instrumentalist i multimedijalni umjetnik Mac DeMarco pojavio se 2008. na glazbenoj sceni iz potpune anonimnosti pod pseudonimom Makeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole preselio se iz rodnog Edmontona u klimatski topliji Vancouver i realizirao/samoizdao prvi uradak ”Heat Wave”, kolekeciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja prilikom prilagodbe na novo okruženju Vancouvera.

Ograničeno izdanje CD-a rasprodano je u rekordnom roku, a Makeout Videotape kreću na turneju. Bend je ubrzo stekao regionalno priznanje, potpisao ugovor za Unfamiliar Records i kreće na turneju s Japandroidsima u jesen 2009. Tijekom sljedećih nekoliko godina Mac DeMarco, zajedno s Alexom Calderom i Jennom Klement, stječe još veću lokalnu i regionalnu popularnost svirajući diljem Kanade.

U naglom preokretu 2012. Mac DeMarco izdaje pod svojim imenom EP ”Rock and Roll Night Club” za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapesa obojivši priču mračnijom atmosferom, crpeći inspiraciju iz unutarnjih usamljenih prostora duše. Iste te godine izdaje prvi studijski album ”2” koji publika i kritika odlično prihvaćaju lansiravši ga na sami vrh indie scene, te kreće na prvu veliku samostalnu turneju u kojoj je i nas posjetio.

Nakon duge i iscrpne 1.5 godišnje turneje, 2014. godine izlazi drugi studijski album ”Salad Days”, intimniji i zreliji od albuma prethodnika, koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine relevatnih glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između beskrajnih turneja Mac DeMarco na ljeto 2015. izdaje mini album ”Another One”, kao i sve ranije, za Captured Tracks.

Lajtmotiv koji prožima svih 8 pjesama je izgubljena ljubav, ili možda nikad pronađena ljubav, a DeMarco nam to prenosi bez pretjerane tmurnosti i patetike. Kao i prethodne, i ovaj album publika i kritika odlično prihvaćaju, bio je broj 1 na Billboardovoj ”Top Rock Albums” ljestvici, a ujedno je postao i najprodavanije DeMarcovo studijsko izdanje.

Zabavan i iskren, veseo i neopterećen, Mac DeMarco i njegov bend će zasigurno napraviti još jedan odličan show kojeg ćemo se dugo prisjećati.

Upad u pretprodaji do 1.3.: 80 KN. Od 1.3.: 100 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 120 KN.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama:
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13.

Objavljeno 01.03.2016.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)