Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Super uho Festival dovodi u Močvaru Mac DeMarca

Super uho Festival dovodi u Močvaru Mac DeMarcaProšlo je već skoro tri godine od premijernog nastupa Maca DeMarca i njegovog benda u kinu Griču, svima koji su mu prisustvovali jednom od najzabavnijih i najveselijih koncerata tog 14. Žedno uho festivala.

U međuvremenu je izdao još dva nova studijska albuma, desetke EP-ova i demo izdanja, prevalio tisuće i tisuće kilometara odsviravši stotine rasprodanih koncerata i festivala, od malog benda od kojeg se puno očekuje postaje bend koji se željno iščekuje, a sada nam se ovo ljeto, 8. srpnja u Močvaru vraća promovirati prošlogodišnje studijsko izdanje ”Another One”.

Kanadski multi-instrumentalist i multimedijalni umjetnik Mac DeMarco pojavio se 2008. na glazbenoj sceni iz potpune anonimnosti pod pseudonimom Makeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole preselio se iz rodnog Edmontona u klimatski topliji Vancouver i realizirao/samoizdao prvi uradak ”Heat Wave”, kolekeciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja prilikom prilagodbe na novo okruženju Vancouvera.

Ograničeno izdanje CD-a rasprodano je u rekordnom roku, a Makeout Videotape kreću na turneju. Bend je ubrzo stekao regionalno priznanje, potpisao ugovor za Unfamiliar Records i kreće na turneju s Japandroidsima u jesen 2009. Tijekom sljedećih nekoliko godina Mac DeMarco, zajedno s Alexom Calderom i Jennom Klement, stječe još veću lokalnu i regionalnu popularnost svirajući diljem Kanade.

U naglom preokretu 2012. Mac DeMarco izdaje pod svojim imenom EP ”Rock and Roll Night Club” za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapesa obojivši priču mračnijom atmosferom, crpeći inspiraciju iz unutarnjih usamljenih prostora duše. Iste te godine izdaje prvi studijski album ”2” koji publika i kritika odlično prihvaćaju lansiravši ga na sami vrh indie scene, te kreće na prvu veliku samostalnu turneju u kojoj je i nas posjetio.

Nakon duge i iscrpne 1.5 godišnje turneje, 2014. godine izlazi drugi studijski album ”Salad Days”, intimniji i zreliji od albuma prethodnika, koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine relevatnih glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između beskrajnih turneja Mac DeMarco na ljeto 2015. izdaje mini album ”Another One”, kao i sve ranije, za Captured Tracks.

Lajtmotiv koji prožima svih 8 pjesama je izgubljena ljubav, ili možda nikad pronađena ljubav, a DeMarco nam to prenosi bez pretjerane tmurnosti i patetike. Kao i prethodne, i ovaj album publika i kritika odlično prihvaćaju, bio je broj 1 na Billboardovoj ”Top Rock Albums” ljestvici, a ujedno je postao i najprodavanije DeMarcovo studijsko izdanje.

Zabavan i iskren, veseo i neopterećen, Mac DeMarco i njegov bend će zasigurno napraviti još jedan odličan show kojeg ćemo se dugo prisjećati.

Upad u pretprodaji do 1.3.: 80 KN. Od 1.3.: 100 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 120 KN.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama:
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13.

Objavljeno 01.03.2016.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)