Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

SuperUho festival na supernovoj lokaciji

SuperUho festival na supernovoj lokacijiVeć najavljeno drugo izdanje SuperUho festivala – glazbenog butiquea na kojem će nastupiti bitna imena globalne nezavisne glazbene scene: Einstürzende Neubauten, Flogging Molly, Sun Kil Moon, of Montreal, King Khan And The Shrines, Rosetta, Ought i mnogi drugi održat će se po novom žednouhom scenariju od 3. do 5. kolovoza na velebnoj šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovil gdje će biti smješten glavni festivalski program.

Propratni dnevni i noćni program odvijat će se na gradskoj plaži Banj, a iznad plaže bit će pozicioniran festivalski kamp. Prije najavljen koncert Flogging Molly kao uvod u festival postaje prvim pravim festivaskim danom kada će pored njih nastupiti i mnogi drugi izvođači.

Žednouhi su još jednom snagom vizionarskog duha prenamjenili klasično izvedbeni prostor u festivalsku kompleksnu lokaciju koja će posjetiocima ponuditi višeslojnije, autentičnije uživanje u glazbi i atmosferi. Podsjetimo samo na neke od prijašnjih žednouhih inspirativnih prenamjena prostora u atraktivne koncertne/klupske dvorane: kazališna dvorana &TD Studentskog centra uklanjanjem sjedalica postaje unikatan koncertni prostor, galerija Klovićevi dvori privremeno je prenamijenjena u klub svjetske razine, Kuća za ljude i umjetnost - Lauba nakon održavanja Žednouhih koncerata dobija epitet jednog od najatraktivnijih zatvorenih prostora u ovom dijelu Europe.

Vizionarstvo, kreativnost i hrabrost te beskompromisna selekcija vrsnih izvođača u cilju razveseljavanja glazbenih znalaca i žednouhog tima, ali i u cilju edukacije mlađih naraštaja još jednom rezlutira inovativnim pozitivnim pomakom na Hrvatskoj promotorskoj sceni te utvrđuje poziciju Hrvatske na globalnoj kulturno-umjetničkoj mapi.

Prošlogodišnji koncept pozornica – Žedno uho stage, Drugi stage, ISKON DJ stage, Akustika stage te ISKON lounge ostaje sadržajno isti, a bit će obogaćen još jednom konceptualnom akustičnom pozornicom na atraktivnoj i inspirativnoj lokaciji u sklopu tvrđave Sv. Mihovil.

Žedno uho stage biti će smješten na glavnom izvedbenom platou tvrđave Sv. Mihovil ispred tribina na istom mjestu gdje je prošle godine svjetski popularan RnR bend The National izveo čak dva nastupa zaredom. O izvanredno uzbudljivoj prošlogodišnjoj atmosferi svjedočila je kolektivna euforija publike i oduševljenje samih izvođača.

Lokacija Drugog stagea bit će smještena u prozračnom neubičajenom prostoru ispod gledališta tvrđave Sv. Mihovil udaljena svega 20-ak metara od glavnog stagea.

Novina u ovogodišnjem izdanju SuperUho festivala je još jedna nadodana pozornica na kojoj će nastupati kantautori u akustičnoj izvedbi u sumrak, a za uređenje i lounge ugođaj pobrinut će se Iskonov kreativni tim. Nova pozornica nalazit će se na prekrasnom platou ispred ulaza u tvrđavu Sv. Mihovil – najatraktivnijem vidikovcu u Šibeniku odakle će posjetioci uživati u panoramskom pogledu na šibenski arhipelag.

Pored uživanja u glazbi, rajskom ambijentu i velebnom pogledu posjetiocima će biti ponuđen zanimljiv gastronomski užitak.

Sadržaj ovogodišnjeg izdanja SuperUho festivala upotpunit će La Luz visuals kolektiv iz Budimpešte autentičnim svjetlosnm oslikavanjem zidina tvrđave.

Cijena festivalskih ulaznica ostaju iste:
290kn (do 03.08.)
320kn (na ulazu)

Svi koji su kupili pojedinačnu ulaznicu za koncert Flogging Molly moguć je slobodan ulaz na prvi festivalski dan u sklopu kojeg nastupa pored mnogih drugih izvođača i Flogging Molly.
Oni koji su na osnovu kupljene festivalske ulaznice dobili besplatnu ulaznicu za koncert Flogging Molly pri ulasku na festivalsku lokaciju moraju zajedno predočiti : festivalsku ulaznicu i ulaznicu za Flogging Molly.

Pretprodajna mjesta:
Dallas Music Shop Šibenik (Kralja Tomislava 4), Šibenik
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Objavljeno 23.05.2015.

Vremeplov

Kad se baviš kreativnom umjetnošću, ne vraćaš se u nešto što si već napravio, nego pokušavaš stalno raditi nešto novo, biti što raznovrsniji. Za to nema granica ako radiš ispravno.
Joey Castillo (Queens Of The Stone Age)