Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sutra starta 4th Croatian Blues Challnge

Sutra starta 4th Croatian Blues ChallngeNakon što je prošlo 25 dana za prijavu i nakon što je organizacijski žiri 4. hrvatskog blues natjecanja obavio selekciju prijava – poznati su sudionici odnosno natjecatelji 4th Croatian Blues Challengea koji će se sljedeći vikend, od 02. do 04.11. ove godine, održati u splitskom klubu O’Hara.

To su:

Petak, 2.11.2012. – Kategorija: SOLO/DUO
Davorin Grabovac (Knin)
Duo Ferata (Split)
Neven Dužević (Zagreb)
Teo Aničić (Split)
Tomislav Goluban duo (Zabok / Split)
+ specijalni gosti: Čuvari svirala

Subota, 3.11.2012. - Kategorija: GRUPA
Blue Rain (Zagreb)
The Cool Baboo ’n’ Dr. Folk (Zagreb)
Delta Blues Gang (Pula)
Flavaroom (Zagreb)
Otprilike ovako (Split)
Progressive Blues Experiment (Velika Gorica)

Nedjelja, 4.11.2012:
WINNERS & GUESTS
Sviraju pobjednici iz svake kategorije
+ specijalni gosti: Ivan Vragolovich & Jura Geci

Kao i prošlih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju, 29th International Blues Challengeu, koje će se od 29. siječnja do 2. veljače 2013. održati u američkom gradu Memphisu, kolijevci bluesa i mjestu rođenja rock’n’rolla.

Uz činjenicu da se nakon tri zagrebačka, ovogodišnji Challenge preselio u Split, postoji još jedna velika novost: Hrvatske blues snage u znak sjećanja na britanskog diplomata i humanistu, glazbenika, kompozitora i tekstopisca Carla Reutera, koji je bio član udruge i koji je nažalost prerano preminuo uoči izlaska na scenu na prošlogodišnjem Challengeu, od ove su godine pokrenule novu kategoriju za najbolji originalni blues tekst. U toj se kategoriji nazvanoj „The Best Original Lyrics Award Carl Reuter“ mogu natjecati samo glazbenici koji su prošli inicijalnu selekciju za aktualni Challenge.

Podsjetimo da su naši dosadašnji predstavnici u Memphisu bili: Tomislav Goluban (Zabok), Ivan Vragolovich (Slavonski Brod), Nebo & The Downstrokes (Bjelovar), Sunnysiders (Split), Robert Johnson’s Backbone (Zagreb), Damir Branilovicch Acoustic Balls (Varaždin) i 44 Blues (Zagreb).

Udruga Hrvatske blues snage podružnica je krovne svjetske blues udruge The Blues Foundation. Okuplja ljubitelje bluesa, glazbenike, novinare, izdavače... i promiče blues glazbu u Hrvatskoj. Do sada je organizirala više od 300 koncerata, 3 Zagreb International Blues Festivala, 4 Croatian Blues Challengea, objavila 3 kompilacijska CD albuma, 4 godine zaredom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te dva puta u Berlin na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj saznajte na: www.croblues.com.

Objavljeno 01.11.2012.

Vremeplov

Gunđanje je smrt za ljubav.
Marlene Dietrich