Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Suuns - Rock’n’Roll kosmonauti u Zagrebu

Suuns - Rock’n’Roll kosmonauti u ZagrebuNovi val plodne kanadske RnR scene u zadnjih petnaestak godina izrodio je na stotine autentičnih, zanimljivih RnR bendova i singer/songwrittera, prepoznatih na globalnoj RnR sceni od strane kritike, te obožavanih od strane publike.

Kanadski RnR dvijetisućitih nerijetko se naziva i post-grungeom što opravdava činjenica lančane reakcije rađanja RnR bendova modernog i unikatnog zvuka, jasnog primarnog stava/ideje – ne biti u trendu koji diktira RnR glazbena industrija, biti različit, biti svoj, stvoriti modernu „GMO free“ glazbu današnjice.

Žedno uho kao ljubitelj progresivnog, radikalnog, te originalnog tradicionalnog RnR zvuka s posebnom pažnjom prati cijelo vrijeme kanadsku RnR scenu biravši, u pravom trenutku, recentne predstavnike, čijim su gostovanjima u zadnjih desetak godina obogatili hrvatsku kulturnu ponudu, te uveselili mnoge koji pomno prate zbivanja u svijetu RnR glazbe – Destroyer, Handsome Furs, Islands, Japandroids, Wolf Parade, You Say Party , AIDS Wolf.

Nakon furioznog nastupa na legendarnom prvom izdanju Terraneo festivala dok je Mate Škugor uređivao glavnicu programa, te prošlogodišnje zagrebačke premijere u Tvornici kulture kada su promovirali remek-djelo futurističkog viđenja RnR-a drugi album – Images du futur - jedinstveni RnR kosmonatuti, montrelaski bend SUUNS na radost brojnih obožavatelja gostuje u Zagrebu 11. lipnja u klubu Močvara.

Suuns je jedan od ne tako brojnih aktualnih RnR bendova koji je pomaknuo granice žanra i otišao korak dalje. Uspjeli su sublimirati sirov visok naboj kreativosti i senzibiliteta ka prostoru i vremenu koje žive, u unikatne moderne RnR kompozicije gdje ne caruje moć moderne tehnologije nad idejom i krativnošću, što je najčešća zamka kojom se koristi glazbena industrija u cilju obmane publike i čiste financijske koristi.

Energija i atmosfera koju Suuns uspijevaju postići s dušom koristeći klasične RnR instrumente, kao i sintisajzer, manipulirajući analognim dinamičkim elektronskim spravama, ravna je revolucionarnom zvuku i energiji kraut rocka krajem 60-ih i početkom 70-ih godina, najviše podsjećajući na osjećaj koji stvara glazba bendova: Can, Amon Duul, Silver Apples, Suicide.

Bend je nastao 2006. godine sasvim slučajno kada su se dva prijatelja Ben Shemie (giatara/vokal) i Joe Yarmush (gitara/bass) sastali kako bi snimili par ritam sekvenci iz čega je instant nastalo nekoliko pjesama. Ubrzo se bendu pridružuje bubnjar Liam O’Neill i bassist/klavijaturist Max Henry što je i današnja postava Suunsa.

Vrlo brzo prepoznati na kanadskoj plodnoj RnR sceni 2010. godine Suuns potpisuju ugovor sa Secretly Canadian labelom kojoj kritičari daju važnosti legendarnog Sub Pop izdavača iz Seattlea koji je 90-ih godina bio dom za uzavreli grunge pokret – prelomni bitan trenutak u novijoj RnR povijesti.

Do sada su izdali dva albuma Zeroes QC (2010.) i Images du futur (2013) kao i EP Bambi/Red Song te su sva izdanja dobila visoke ocijene relevantnih medija : NME, Pitchfork, Metacritic te su predstavljeni kao bitna pozitivna pojava na globalnoj RnR sceni. Kvalitetu benda ipak najbolje opisuje činjenica da su Suuns tijekom zadnje četiri godine nastupili na gotovo svim bitnim festivalima aktualne nezavisne glazbe te obišli gotovo cijeli svijet promovirajući svoju viziju RnR glazbe.

Koncert u Zagrebu u sklopu je velike europske turneje koja će se odvijati tijekom 2014. godine.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti od 04.03., u Dirty Old Shopu, Tratinjska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 80 kn.

Objavljeno 12.03.2014.

Vremeplov

San koji čovjek sanja sam je samo san. San koji sanjamo s drugima je stvarnost... Ne vjerujem u ubijanje koji god razlog postojao za to.
John Lennon