Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Svijetski mediji hvale Exit

Svijetski mediji hvale ExitU siječnju ove godine, EXIT je okrunjen najprestižnijom titulom u festivalskoj industriji osvojivši nagradu za Najbolji veliki europski festival, a o EXIT Avanturi i festivalima koje ona obuhvaća - EXITu u Novom Sadu i Sea Dance festivalu na plaži Jaz pisali su svi utjecajni mediji svijeta.

Priznanja dobijena od medijskih magnata kao što su Time, Guardian, Daily Mail, Independent, Lonely Planet samo su neka u nizu mnogobrojnih lovorika koje je EXIT ove godine pobrao, dok su kao posebne prednosti EXITa mediji isticali kvalitetan program, kao i nesvakidašnju festivalsku lokaciju.

Poznati magazin Time napisao je da je prva asocijacija na EXIT festival predivna Petrovaradinska tvrđava, publici omiljene katakombe i naravno pozornice. Međutim, ova sjajna lokacija po riječima novinara Time magazina, nije jedini razlog zbog čega je EXIT ponio laskavu titulu Najboljeg velikog europskog festivala. Tome je u velikoj mjeri doprinjeo i odličan line-up i prijateljska atmosfera...

Guardian, čije rang liste su među najrelevantijima na svijetu, je ovoga puta uvrstio cijelu EXIT Avanturu u TOP 25 festivala ovog ljeta, ističući nevjerojatnu atmosferu Petrovaradinske tvrđave, kao i idilu plaže Jaz.

U vodiču za europske glazbene festivale za 2014. godinu, britanski Independent objavio je članak pod nazivom “Od srpskog EXITa do španjolskog Benicassima”, gdje je istaknut odličan program EXITa, kao i izvođači kao što su Damon Albarn, Gloria Gaynor, Hurts, Suede, Mighty Oaks, Rudimetnal, Skrillex, Disclosure, Deep Dish...

Britanski Daily Mail uvrstio je EXIT u top deset svjetskih festivala, ističući da je, pored toga što je jedan od najboljih, i jedan od najpovoljnijih festivala. U tekstu se posebna pažnja pridaje i nevjerojatnoj akustici Petrovaradinske tvrđave, kao i nastavku provoda na SEA DANCE festivalu, za one najizdržljivije.

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, najznačajniji vodič za putovanja na planeti, koji godišnje koristi preko 300 milijuna ljudi prilikom izbora destinacija za putovanja, u svom svibanjskom izdanju magazina, smjestio je morsko izdanje EXITa, Sea Dance festival u Budvi, na drugo mjesto najboljih glazbenih dešavanja u Europi za ovo ljeto.

Zanimljivo je da je Sea Dance festival, iako u svom prvom izdanju, predstavljen ispred nekih od vodećih europskih festivala, kao što su mađarski ‘Sziget’ (proglašen za najbolji europski festival 2012. godine), engleski ‘Secret Garden’, njemački ‘Berlin Festival’ ili francuski ‘Rock En Sein’.

Osim velikog utjecaja na poboljšanje imidža Srbije, EXIT predstavlja jedan od najvažnijih turističkih proizvida zemlje. Po proračunima Vlade Srbije, USAIDa i nezavisne auditorske kuće Booze Allen Hamilton strani turisti za vrijeme EXITa u Srbiji i Novom Sadu ostave oko 15 milijuna eura, dok je EXIT turističkoj ekonomiji Srbije do sada doprinjeo s preko 100 milijuna eura.

Objavljeno 28.06.2014.

Vremeplov

Svi vjeruju u nešto i svi iz činjenice da vjeruju u nešto koriste to nešto kako bi podržali vlastito postojanje.
Frank Zappa