Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Swans @ Impulse festival

Swans @ Impulse festivalNakon prvog izdanja i dolaska Mikea Watta, preko kultnih Wovenhanda i japanskog Mona te ovogodišnjeg premijernog gostovanja gitariste i suosnivača Sonic Youth, Lee Ranalda, publika Impulse festivala ima priliku oprostiti se od legendarnog američkog eksperimentalnog rock benda Swans.

Izvorno aktivni od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multi-instrumentalistom Michaelom Girom, Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene, ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima.
U 2010. godini, Gira reformira Swanse i u posljednjih 6 godina zajedno s ostakom benda na svjetlo dana donose četiri fantastična albuma (”My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky” iz 2010., ”The Seer” 2012., ”To Be Kind” 2014., ”The Glowing Man” 2016.).

Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i maestralno precizni u izvedbi, u svojim mnogim inkarnacijama ostavljaju publiku bez daha. Swansi se svrstavaju u jedan od najutjecajnih nezavisnih bendova svih vremena. Svojevrsnu glazbenu kulminaciju upravo doživljavaju s posljednjim albumom koji upotpunjuje posljednju iteraciju benda.

Naime, Gira je odlučio staviti točku na prekrasnu priču koju nam je podario s povratničkim Swansima, a kako najavljuje, ime Swans nastaviti će živjeti u novom formatu za koji još ni sam nije siguran kakav će biti. No jedno je sigurno, Swansi upravo u ovom formatu završavaju svoju priču posljednjom turnejom koja ih dovodi i na Impulse festival.

Ulaznice za koncert sezone mogu se kupiti u pretprodaji od četvrtka 20. 10. 2016. po cijeni od 105,00 kuna sve do 31. 12. 2016.

S prvim danima 2017. cijena se penje na 125,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 145,00 kuna.

Prodajna mjesta:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Croatia Records Rijeka, Užarska ulica 3
The Beertija - Rijeka, Slavka Krautzeka 12
Autotrans Croatia, Riva 22
i/li online putem sustava Entrio

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune Promotion i Studentski kulturni centar Rijeka (SKC) Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. ožujka do 1. travnja 2017.

Objavljeno 10.02.2017.

Vremeplov

Volim glazbu iz osobnih razloga. Uvijek osjećam da je odlično ako se divim i uživam u onome što stvaram jer će se onda, pretpostavljam, i drugima svidjeti.
Ry Cooder