Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Swans @ Impulse festival

Swans @ Impulse festivalNakon prvog izdanja i dolaska Mikea Watta, preko kultnih Wovenhanda i japanskog Mona te ovogodišnjeg premijernog gostovanja gitariste i suosnivača Sonic Youth, Lee Ranalda, publika Impulse festivala ima priliku oprostiti se od legendarnog američkog eksperimentalnog rock benda Swans.

Izvorno aktivni od 1982. do 1997. godine, na čelu s pjevačem, tekstopiscem i multi-instrumentalistom Michaelom Girom, Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene, ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima.
U 2010. godini, Gira reformira Swanse i u posljednjih 6 godina zajedno s ostakom benda na svjetlo dana donose četiri fantastična albuma (”My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky” iz 2010., ”The Seer” 2012., ”To Be Kind” 2014., ”The Glowing Man” 2016.).

Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i maestralno precizni u izvedbi, u svojim mnogim inkarnacijama ostavljaju publiku bez daha. Swansi se svrstavaju u jedan od najutjecajnih nezavisnih bendova svih vremena. Svojevrsnu glazbenu kulminaciju upravo doživljavaju s posljednjim albumom koji upotpunjuje posljednju iteraciju benda.

Naime, Gira je odlučio staviti točku na prekrasnu priču koju nam je podario s povratničkim Swansima, a kako najavljuje, ime Swans nastaviti će živjeti u novom formatu za koji još ni sam nije siguran kakav će biti. No jedno je sigurno, Swansi upravo u ovom formatu završavaju svoju priču posljednjom turnejom koja ih dovodi i na Impulse festival.

Ulaznice za koncert sezone mogu se kupiti u pretprodaji od četvrtka 20. 10. 2016. po cijeni od 105,00 kuna sve do 31. 12. 2016.

S prvim danima 2017. cijena se penje na 125,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena ulaznica iznositi 145,00 kuna.

Prodajna mjesta:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Croatia Records Rijeka, Užarska ulica 3
The Beertija - Rijeka, Slavka Krautzeka 12
Autotrans Croatia, Riva 22
i/li online putem sustava Entrio

Četvrti Impulse festival u organizaciji Distune Promotion i Studentski kulturni centar Rijeka (SKC) Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. ožujka do 1. travnja 2017.

Objavljeno 10.02.2017.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)