Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tajna povijest rocka - Roni Sarig

Tajna povijest rocka - Roni SarigSjedim u backstageu munchenskog kluba Atomic Cafe. Blaga maglica obavija mi glavu naslonjenu na uzglavlje smeđeg, kožnog dvosjeda propaljenog žarom cigareta koje su tijekom godina, u ranim jutarnjim satima, umorno visjele iz tko zna čijih usta.
Preko puta mene su dva naslonjača od tamnog pliša, iznad njih ogledalo, na zidu desno masivna drvena polica s automatom za kavu i nekoliko šalica. Hladnjak nakrcan pićem smjestio se pokraj nje u kut. Udišući vlažan miris prolivenog alkohola, dima i dobrog provoda prelazim pogledom po zidovima i stropu oblijepljenim fotografijama i plakatima ogromnog broja bendova koji su svirali na ovom mjestu. Ultra Bimboos, BRMC, gomila revival bendova čija imena završavaju na ’s’, Billy Childish, iznad mene Seeds, Lazy Cowgirls, pajedan nečitko potpisani psihodelični plavi plakat, Flaming Sideburns, Dirtbombs, King Klhan and His Sensational Shrines i drugi.

Prostorija je premala za sve te face, puca po šavovima, guli joj se šarena papirnata koža tetovirana najčudnijim fontovima imena stotina grupa za koje sam čula i još toliko onih za koje nisam. Bendovi koji su davali sve od sebe (lomili se, trgali se, raspadali i svađali se), koje je publika nosila na rukama, zbog kojih su parovi raskidali i ponovno se mirili, koji su nekome promijenili život, zbog kojih su se tukli, bendovi koji sačinjavaju tajno društvo rock’n’rolla; opskurni gladijatori u shizofrenoj areni koji ovisnički uzimaju instrumente u ruke iz večeri u večer i tako obilaze svijet poput prerušenih agenata na tajnom zadatku. Njih nema na naslovnicama časopisa. Njih nećete čuti na radiju, njihova je misija važnija. Njihova se misija zove rock and roll...

”Tajna povijest rocka” knjiga je Ronija Sariga koju stvarno vrijedi pročitati ako želite znati što se događa ”s one strane” ove kontroverzne kulture.

Broj stranica: 317
Uvez: meki
Godina izdanja: 2005
Izdavač: Šareni dućan, Koprivnica.

Mate Bogut

Objavljeno 27.03.2006.

Vremeplov

Uživao sam u svom životu dok nisam imao ništa… sviđa mi se ideja da budem sretan sa sobom.
Joey Ramone