Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tamara Obrovac quartet u MSU

Tamara Obrovac quartet u MSU“Tamara je fenomen koji osvaja publiku. Svojim je trijom donijela drugačiju energiju i mnoštvo je ubrzo preklinjalo za još! Obrovčeva ima fenomenalan stilski raspon i smjelost da svoj trio odvede u svako zamislivo raspoloženje” objavljeno je u “London Jazz News” poslije koncerta ispred više od tisuću oduševljenih posjetitelja na Jazz au Chellah festivalu u Maroku kojim je promovirala „Ulika revival“, album koji će službeno promovirati pred zagrebačkom publikom 4. prosinca u MSU s početkom u 20:00.

U prodaji je samo 200 ulaznica po cijeni od 80 kn na blagajni MSU-a ili putem sustava Entrio, a možete ih kupiti od danas.

CD „Ulika revival“ objavljen je za švicarsku izdavačku kuću Unit records, u lipnju 2014., a sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a „Ulika“ iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Ponovni susret quarteta na festivalu “Jazz is back” u Grožnjanu u ljeto 2011. potaknuo je novu kreativnost i sasvim drugačije interpretacije starih skladbi; kroz ovu ponovno otkrivenu radost zajedničkog muziciranja, ostvarenu kroz neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, svojstvenu svim glazbenicima iz quarteta, definitivno se potvrdila zajednička želja za novom (starom) suradnjom.

Ovaj projekt je ponovna suradnja izvrsnih i nagrađivanih umjetnika, oboje sa zasebnim uspješnim karijerama koje se periodički susreću, Tamare Obrovac i Matije Dedića, a ritam sekciju čine Tamarini stalni suradnici Krunoslav Levačić za bubnjevima i Žiga Golob na kontrabasu. Sada zreli glazbenici iz ”Tamara Obrovac quarteta” ponovno zajedno sviraju i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetničke vizure.

Album je snimljen u jednom dahu, u renomiranom studiju “ArteSuono” u Udinama, u travnju 2013., a od tada Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko).

Evo što je “London Jazz News” zabilježio poslije koncerta ispred više od tisuću oduševljenih posjetitelja na Jazz au Chellah festivalu u Rabatu u Maroku :

“Tamara je fenomen koji osvaja publiku. Svojim je triom donijela jednu drugačiju energiju i mnoštvo je ubrzo preklinjalo za još. Obrovčeva ima fenomenalan stilski raspon i smjelost da svoj trio odvede u svako zamislivo raspoloženje”

U vrlo kratkom roku od datuma izdanja, CD je dobio izvrsne kritike u mnogim internacionalnim i domaćim jazz medijima, od kojih izdvajamo:

”Tamara Obrovac se tiho i tajno razvila u jednu od najvećih europskih etno jazz pjevačica…
U osnovnom tonu melankolična, njezina glazba istovremeno impresionira unutarnjom snagom i strašću koja sa sobom nosi priču mentaliteta jednog cijelog kraja.”
Jazz Podium 2014. Njemačka

”Revival je veliki uspjeh, majstorska zbirka izrazito dirljivih pjesama.” All About Jazz, Bruce Lindsay, UK

Službena koncertna promocija započinje upravo zagrebačkim koncertom 4. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona, a nastavlja se koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015.

Oni koji su bar jednom bili na Tamarinom koncertu znaju što mogu očekivati; vrhunsko muziciranje, bezrezervnu energiju, duhovitost i neomeđenu improvizaciju Tamare i njenih vrhunskih glazbenika. Tako je bilo i ovog ljeta na Medvedgradskim glazbenim večerima koje je zatvorila nezaboravnim rasprodanim nastupom iznad Zagreba! Uz koncert, Aquarius records organizira i promotivnu prodaju CD-a, a Tamara i glazbenici će po koncertu biti dostupni za druženje i potpisivanje CD-a, uz ukusne zalogaje istarskog sira i vina Agrolagune Poreč.

Ulaznice za koncert u MSU možete kupiti od danas na blagajni MSU-a, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online putem www.entrio.hr. Ulaznica u pretprodaji iznosi 80,00 kn, a ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta iznosit će 100,00 kn.


Objavljeno 23.11.2014.

Vremeplov

Ne osjećam da je ijedna glazbena forma iznad mene u smislu da je ne razumijem ili da mi se ne sviđa bar neki njen dio...
Elvis Costello